04 nov 2015 17:51

04 nov 2015 17:51

Allsvensk klubb nästa utmaning för Fägerhag

FOTBOLL: "Blir ett jättestort steg"

Mittfältaren Adam Fägerhag lämnar Tibro AIK för den allsvenska nykomlingen Jönköping Södra.

– Det blir ett jättestort steg, men jag tror att det kommer att bli bra. Jag vill ju fortsätta att utvecklas ännu mer och bli en bättre fotbollsspelare, säger han.

Fägerhag har testat med Jönköping Södra vid flera tillfällen och har alltså imponerat tillräckligt mycket för ett kontrakt med klubben som tog steget upp till allsvenskan den här säsongen. Nu har 17-åringen skrivit på ett treårigt lärlingskontrakt med Jönköping.

– Det känns jättebra, säger Fägerhag som är glad att det blev ett kontrakt över tre år.

– Ett treårigt kontrakt gör att jag får möjlighet att visa vad jag går för under en lite längre tid, och samtidigt ville klubben ge mig den chansen.

Fägerhag har redan börjat träna med sin nya klubb, men flyttar ner till Jönköping först vid årsskiftet. Och det är först då kontraktet formellt träder i kraft. Förutom att spela fotboll ska 17-åringen även läsa ekonomprogrammet vid Sandagymnasiet. Han ser fram mot flytten och är positiv inför förändringarna.

– Det blir ett jättestort steg att gå från Tibro till Jönköping. Jag kommer att spela med U19 och U21, men även få chansen att träna med A-laget, säger Fägerhag som har det framtida målet klart för sig:

– Målet är att ta en plats i det allsvenska laget inom några år.

Fägerhag har testat med Jönköping Södra vid flera tillfällen och har alltså imponerat tillräckligt mycket för ett kontrakt med klubben som tog steget upp till allsvenskan den här säsongen. Nu har 17-åringen skrivit på ett treårigt lärlingskontrakt med Jönköping.

– Det känns jättebra, säger Fägerhag som är glad att det blev ett kontrakt över tre år.

– Ett treårigt kontrakt gör att jag får möjlighet att visa vad jag går för under en lite längre tid, och samtidigt ville klubben ge mig den chansen.

Fägerhag har redan börjat träna med sin nya klubb, men flyttar ner till Jönköping först vid årsskiftet. Och det är först då kontraktet formellt träder i kraft. Förutom att spela fotboll ska 17-åringen även läsa ekonomprogrammet vid Sandagymnasiet. Han ser fram mot flytten och är positiv inför förändringarna.

– Det blir ett jättestort steg att gå från Tibro till Jönköping. Jag kommer att spela med U19 och U21, men även få chansen att träna med A-laget, säger Fägerhag som har det framtida målet klart för sig:

– Målet är att ta en plats i det allsvenska laget inom några år.