05 nov 2015 09:34

05 nov 2015 09:46

Friberg gjorde sin andra NHL-match

ISHOCKEY: Skövdekillen fick spela drygt tio minuter för Ducks mot Panthers

Max Friberg, 22 år, spelade sin andra NHL-match i karriären när Anaheim Ducks besegrade Florida Panthers med 3–2 efter straffar. Friberg, som nyligen blev uppkallad till Anaheim från deras farmarklubb San Diego Gulls, spelade drygt tio minuter enligt den officiella statistiken.

Max Friberg blev nyligen uppkallad till Anaheim Ducks från farmarklubben San Diego Gulls i AHL.

Han fick speltid direkt i NHL när Anaheim mötte Florida Panthers på bortplan.

Anaheim vann med 3–2 efter straffavgörande i Honda center. Enligt den officiella statistiken spelade 22-årige Max Friberg 10.12 minuter, sköt ett skott och utdelade en tackling. Florida såg annars ut att gå mot segern men Anaheim kvitterade med fem sekunder kvar av den tredje perioden genom Corey Perry och lade sedan alltså beslag på bonuspoängen i straffläggningen.

Det här var Fribergs andra NHL-match i karriären. Förra säsongen debuterade han i NHL i Anaheims segermatch (2–1) mot Vancouver på hemmaplan i december.

Fler chanser

Friberg – som har Skövde IK som moderklubb och hamnade i NHL via spel i Timrå IK i elitserien – huserade mestadels i Norfolk Admirals i AHL förra säsongen där han svarade för många poäng. I Ducks nya farmarklubb San Diego Bulls har han gjort fem poäng den här säsongen.

Nyligen kallades han upp till Ducks och han fick alltså spela direkt mot Florida Panthers. Nu har den Skövdefostrade anfallaren chansen att få spela fler NHL-matcher.

Nedan kan du se sammandraget av matchen. Strax innan minuten avlossar Max Fribergs sig skott.

Linus Hellman

Max Friberg blev nyligen uppkallad till Anaheim Ducks från farmarklubben San Diego Gulls i AHL.

Han fick speltid direkt i NHL när Anaheim mötte Florida Panthers på bortplan.

Anaheim vann med 3–2 efter straffavgörande i Honda center. Enligt den officiella statistiken spelade 22-årige Max Friberg 10.12 minuter, sköt ett skott och utdelade en tackling. Florida såg annars ut att gå mot segern men Anaheim kvitterade med fem sekunder kvar av den tredje perioden genom Corey Perry och lade sedan alltså beslag på bonuspoängen i straffläggningen.

Det här var Fribergs andra NHL-match i karriären. Förra säsongen debuterade han i NHL i Anaheims segermatch (2–1) mot Vancouver på hemmaplan i december.

Fler chanser

Friberg – som har Skövde IK som moderklubb och hamnade i NHL via spel i Timrå IK i elitserien – huserade mestadels i Norfolk Admirals i AHL förra säsongen där han svarade för många poäng. I Ducks nya farmarklubb San Diego Bulls har han gjort fem poäng den här säsongen.

Nyligen kallades han upp till Ducks och han fick alltså spela direkt mot Florida Panthers. Nu har den Skövdefostrade anfallaren chansen att få spela fler NHL-matcher.

Nedan kan du se sammandraget av matchen. Strax innan minuten avlossar Max Fribergs sig skott.

Linus Hellman