05 nov 2015 06:00

05 nov 2015 06:00

Skövdespelare i Sverigecupen

HANDBOLL

Till helgen är det dags för Sverigecupen och det finns gott om lokala spelare i Västergötlands båda distriktslag.

Sverigecupen är en distriktslagsturnering för A-ungdom och i år deltar spelare födda 2000. Turneringen avgörs i Nyköping kommande helg och Västergötland har lag i både pojk- och flickklassen. Pojkarnas trupp domineras av IFK Skövde medan merparten av spelarna i flicklaget kommer från Skövde HF.

SHF har åtta spelare med i laget och dessa är Mikaela Ljungqvist, Annie Andersson, Emma Wahlström, Ida Eriksson, Fanny Elovsson, Tova Lyckman, Sofia Sandqvist och Cassandra Svensson. Även Tibro HK har en spelare med och det är Tove Lindberg.

Sverigecupen inleds med gruppspel där varje grupp består av tre lag. Västergötland ska möta Södermanland och Västerbotten.

På pojksidan är tio av 14 spelare från IFK Skövde och dessa är Gustav Kronberg, Victor Ljungkvist, Erik Sääf, Miguell Mbumba, Måns Griberg, Adam Drebin, Jonathan Frej, Sebastian Kavak, Jesper Jensen och Edvin Aspenbäck.

Pojklaget inleder också med ett gruppspel och möter Blekinge samt Södermanland.

Sverigecupen är en distriktslagsturnering för A-ungdom och i år deltar spelare födda 2000. Turneringen avgörs i Nyköping kommande helg och Västergötland har lag i både pojk- och flickklassen. Pojkarnas trupp domineras av IFK Skövde medan merparten av spelarna i flicklaget kommer från Skövde HF.

SHF har åtta spelare med i laget och dessa är Mikaela Ljungqvist, Annie Andersson, Emma Wahlström, Ida Eriksson, Fanny Elovsson, Tova Lyckman, Sofia Sandqvist och Cassandra Svensson. Även Tibro HK har en spelare med och det är Tove Lindberg.

Sverigecupen inleds med gruppspel där varje grupp består av tre lag. Västergötland ska möta Södermanland och Västerbotten.

På pojksidan är tio av 14 spelare från IFK Skövde och dessa är Gustav Kronberg, Victor Ljungkvist, Erik Sääf, Miguell Mbumba, Måns Griberg, Adam Drebin, Jonathan Frej, Sebastian Kavak, Jesper Jensen och Edvin Aspenbäck.

Pojklaget inleder också med ett gruppspel och möter Blekinge samt Södermanland.