05 nov 2015 11:30

05 nov 2015 11:37

Tidigare SAIK-spelare till Tippeligan

FOTBOLL: Jonas Lindberg till norska Sarpsborg 08

Jonas Lindberg som tidigare har spelat för Skövde AIK i division 1 är klar för Sarpsborg 08.

Han har skrivit ett tvåårskontrakt med den norska klubben som spelar i landets högsta liga, Tippeligan.

Den tidigare Skövde AIK-spelaren Jonas Lindberg, 26 år, är klar för Sarpsborg 08 i den norska högsta ligan.

Efter tre säsonger med Ljungskile SK i superattan går karriären nu vidare för den Falköpings FK-fostrade anfallaren.

– Jag är nöjd över att ha skrivit på för Sarpsborg. Det känns som ett steg i rätt riktning, säger Jonas Lindberg till tidningen Bohusläningen.

– Jag trivdes jättebra i Ljungskile och klubben har hjälpt mig att utvecklas till den spelare jag är i dag. Det har varit jätteroliga tre säsonger och höjdpunkten var hela fjolårssäsongen och kvalet mot Gefle till allsvenskan. Men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning, fortsätter han.

Sarpsborg 08 har varit intresserad av målfarlige Lindberg en längre tid och nu blev det alltså klart. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med den norska klubben som ligger elva i ligan inför helgens sista omgång. Klubben är redan klara för fortsatt spel i landets högsta serie.

Jonas Lindberg värvades från Falköpings FK till Skövde AIK där han spelade med SAIK i division 1. Sedan värvades han av den allsvenska klubben Gais. Han gjorde några allsvenska matcher under sejouren i Gais men han blev också utlånad till Varberg Bois i superettan 2012.

2013 blev han sedan klar för Ljungskile SK där han spelat frekvent de senaste tre säsongerna och noterats för totalt 20 mål. 2015 gjorde han fem mål och åtta assist i superettan där hans LSK slutade på en sjätte plats.

Den tidigare Skövde AIK-spelaren Jonas Lindberg, 26 år, är klar för Sarpsborg 08 i den norska högsta ligan.

Efter tre säsonger med Ljungskile SK i superattan går karriären nu vidare för den Falköpings FK-fostrade anfallaren.

– Jag är nöjd över att ha skrivit på för Sarpsborg. Det känns som ett steg i rätt riktning, säger Jonas Lindberg till tidningen Bohusläningen.

– Jag trivdes jättebra i Ljungskile och klubben har hjälpt mig att utvecklas till den spelare jag är i dag. Det har varit jätteroliga tre säsonger och höjdpunkten var hela fjolårssäsongen och kvalet mot Gefle till allsvenskan. Men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning, fortsätter han.

Sarpsborg 08 har varit intresserad av målfarlige Lindberg en längre tid och nu blev det alltså klart. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med den norska klubben som ligger elva i ligan inför helgens sista omgång. Klubben är redan klara för fortsatt spel i landets högsta serie.

Jonas Lindberg värvades från Falköpings FK till Skövde AIK där han spelade med SAIK i division 1. Sedan värvades han av den allsvenska klubben Gais. Han gjorde några allsvenska matcher under sejouren i Gais men han blev också utlånad till Varberg Bois i superettan 2012.

2013 blev han sedan klar för Ljungskile SK där han spelat frekvent de senaste tre säsongerna och noterats för totalt 20 mål. 2015 gjorde han fem mål och åtta assist i superettan där hans LSK slutade på en sjätte plats.