07 nov 2015 15:47

07 nov 2015 16:01

Segersviten håller för Skara

HANDBOLL: Allsvenskan

Skara HF fortsätter sitt segertåg i allsvenskan.

I toppmötet mot Tyresö kom sjätte raka segern och laget befäster sin serieledning.

Undantaget premiärförlusten mot Eskilstuna Guif har inte Skara HF tappat en enda poäng i damallsvenskan och inte heller tabelltvåan Tyresö förmådde rubba Skaras segersvit. En tuff match var att vänta på förhand, men Skara visade sig starkast och ledde matchen mer eller mindre hela tiden.

Hemmalaget gick tidigt fram till 3–1. Visserligen kom Tyresö tillbaka och utjämnade till 4–4, men efter det var det ständigt Skara i ledning under den första halvleken. Tyresö höll jämna steg för en stund, men mot slutet av den första halvleken ryckte Skara och hade 14–10 i paus.

En svag start på den andra halvleken betydde dock att Tyresö kunde göra fyra raka mål och utjämna innan Skara vaknade. Hemmalaget svarade med fyra mål till 18–14 och hade sedan matchen i ett klart grepp.

Mål, Skara: Alexandra Roos 8, Carolina Järlstam 5, Louise Lilja 5, Ewelina Ström 5, Elin Ottosson 2, Maria Sundin 2, Matilda Synnergren, Jennie Brodén.

Undantaget premiärförlusten mot Eskilstuna Guif har inte Skara HF tappat en enda poäng i damallsvenskan och inte heller tabelltvåan Tyresö förmådde rubba Skaras segersvit. En tuff match var att vänta på förhand, men Skara visade sig starkast och ledde matchen mer eller mindre hela tiden.

Hemmalaget gick tidigt fram till 3–1. Visserligen kom Tyresö tillbaka och utjämnade till 4–4, men efter det var det ständigt Skara i ledning under den första halvleken. Tyresö höll jämna steg för en stund, men mot slutet av den första halvleken ryckte Skara och hade 14–10 i paus.

En svag start på den andra halvleken betydde dock att Tyresö kunde göra fyra raka mål och utjämna innan Skara vaknade. Hemmalaget svarade med fyra mål till 18–14 och hade sedan matchen i ett klart grepp.

Mål, Skara: Alexandra Roos 8, Carolina Järlstam 5, Louise Lilja 5, Ewelina Ström 5, Elin Ottosson 2, Maria Sundin 2, Matilda Synnergren, Jennie Brodén.