07 nov 2015 16:13

08 nov 2015 16:26

Västergötland finalföll i Sverigecupen

HANDBOLL: Sverigecupen

Västergötland pojklag tog sig till final i Sverigecupen efter seger i semifinalen mot Skåne, men i finalen blev det förlust med 15-22 mot Göteborg.

Efter att ha blivit etta i det första gruppspelet så vann Västergötlands pojkar även det andra gruppspelet och kvalificerade sig för semifinal. Där ställdes Västergötland, som har tio spelare från IFK Skövde, mot Skåne och det slutade med en knapp seger. Västergötland vann till slut med 19-17 efter 10-8 i paus.

Skåne vände dock på matchen i den andra halvleken och hade 17-15 fem minuter före full tid, men en stark avslutning och fyra raka mål vände matchen på nytt och Västergötland kunde säkra finalplatsen.

I finalen räckte dock inte Västergötland till utan Göteborg kopplade tidigt grepp och var före Västergötland i målprotokollet genom hela matchen. I paus ledde Göteborg med hela 14-6 och efter full tid stod det 22-15 till Göteborgarnas fördel.

Innan semifinalen hade Västergötland vunnit med 25-10 mot Halland och 21-13 mot Östergötland i det andra gruppspelet.

Västergötlands tjejer lyckades inte ta sig till semifinal. De slog visserligen Östergötland med 15-9, men förlorade den avgörande matchen i det andra gruppspelet mot Stockholm röd med 9-13 och blev tvåa i gruppen.

Det betydde att de fick spela om platserna fem till åtta. Där förlorade Västergötland först med 11-19 mot Skåne, men vann sedan mot Värmland med 18-12 och slutade sjua i turneringen.

Efter att ha blivit etta i det första gruppspelet så vann Västergötlands pojkar även det andra gruppspelet och kvalificerade sig för semifinal. Där ställdes Västergötland, som har tio spelare från IFK Skövde, mot Skåne och det slutade med en knapp seger. Västergötland vann till slut med 19-17 efter 10-8 i paus.

Skåne vände dock på matchen i den andra halvleken och hade 17-15 fem minuter före full tid, men en stark avslutning och fyra raka mål vände matchen på nytt och Västergötland kunde säkra finalplatsen.

I finalen räckte dock inte Västergötland till utan Göteborg kopplade tidigt grepp och var före Västergötland i målprotokollet genom hela matchen. I paus ledde Göteborg med hela 14-6 och efter full tid stod det 22-15 till Göteborgarnas fördel.

Innan semifinalen hade Västergötland vunnit med 25-10 mot Halland och 21-13 mot Östergötland i det andra gruppspelet.

Västergötlands tjejer lyckades inte ta sig till semifinal. De slog visserligen Östergötland med 15-9, men förlorade den avgörande matchen i det andra gruppspelet mot Stockholm röd med 9-13 och blev tvåa i gruppen.

Det betydde att de fick spela om platserna fem till åtta. Där förlorade Västergötland först med 11-19 mot Skåne, men vann sedan mot Värmland med 18-12 och slutade sjua i turneringen.