08 nov 2015 17:30

08 nov 2015 17:30

Västergötland tvåa i Sverigecupen

HANDBOLL: Framgång för pojklaget

Västergötland pojklag tog sig till final i Sverigecupen, men där blev det förlust med 15–22 mot Göteborg.

Laget kunde dock summera en fin andra plats efter helgen i Nyköping.

Efter att ha blivit etta i det första gruppspelet så vann Västergötlands pojkar även det andra gruppspelet och kvalificerade sig för semifinal. Där ställdes Västergötland, som hade hela tio spelare från IFK Skövde i laget, mot Skåne och det slutade med en knapp seger. Västergötland vann till slut med 19–17 efter 10–8 i paus.

Skåne vände dock på matchen i den andra halvleken och hade 17–15 fem minuter före full tid, men en stark avslutning och fyra raka mål vände matchen på nytt och Västergötland kunde säkra finalplatsen.

I finalen räckte dock inte Västergötland till utan Göteborg kopplade tidigt grepp och var före Västergötland i målprotokollet genom hela matchen. I paus ledde Göteborg med hela 14–6 och efter full tid stod det 22–15 till Göteborgarnas fördel. Sju mål av IFK Skövdes Erik Sääf i finalen.

Innan semifinalen hade Västergötland vunnit med 25-10 mot Halland och 21-13 mot Östergötland i det andra gruppspelet.

Tjejlaget sjua

Västergötlands tjejer lyckades inte ta sig till semifinal. De slog visserligen Östergötland med 15–9, men förlorade den avgörande matchen i det andra gruppspelet mot Stockholm röd med 9–13 och blev tvåa i gruppen.

Det betydde att de fick spela om platserna fem till åtta. Där förlorade Västergötland först med 11–19 mot Skåne, men vann sedan mot Värmland med 18–12 och slutade sjua i turneringen.

Efter att ha blivit etta i det första gruppspelet så vann Västergötlands pojkar även det andra gruppspelet och kvalificerade sig för semifinal. Där ställdes Västergötland, som hade hela tio spelare från IFK Skövde i laget, mot Skåne och det slutade med en knapp seger. Västergötland vann till slut med 19–17 efter 10–8 i paus.

Skåne vände dock på matchen i den andra halvleken och hade 17–15 fem minuter före full tid, men en stark avslutning och fyra raka mål vände matchen på nytt och Västergötland kunde säkra finalplatsen.

I finalen räckte dock inte Västergötland till utan Göteborg kopplade tidigt grepp och var före Västergötland i målprotokollet genom hela matchen. I paus ledde Göteborg med hela 14–6 och efter full tid stod det 22–15 till Göteborgarnas fördel. Sju mål av IFK Skövdes Erik Sääf i finalen.

Innan semifinalen hade Västergötland vunnit med 25-10 mot Halland och 21-13 mot Östergötland i det andra gruppspelet.

Tjejlaget sjua

Västergötlands tjejer lyckades inte ta sig till semifinal. De slog visserligen Östergötland med 15–9, men förlorade den avgörande matchen i det andra gruppspelet mot Stockholm röd med 9–13 och blev tvåa i gruppen.

Det betydde att de fick spela om platserna fem till åtta. Där förlorade Västergötland först med 11–19 mot Skåne, men vann sedan mot Värmland med 18–12 och slutade sjua i turneringen.