10 nov 2015 21:42

11 nov 2015 09:19

Hedberg fortsätteratt rada upp segrar

TRAV: Aron Palema övertygade på Axevalla

Pär Hedberg fortsätter att leverera vinnare på löpande band för Stall Palema.
Under tisdagskvällen var det Aron Palema som övertygade då han ST:s Grundserie i lag med Björn Goop.

Sonen till utropstecknet Symphonic Hanover och Guldstovinnaren Rosalinde Palema har verkligen funnit stilen på allvar.

Nu bärgades den andra segern i följd, tillika den fjärde i åttonde försöket. Att starta från bakspår på tillägg brukar sällan vara en lyckad kombination utan ofta resultera i att det blir för långt fram.

Så var också känslan när varvet återstod då Aron Palema skulle börja jaga från femte utvändigt samtidigt som tempot hade varit lågt, men över sista bortre långsidan tog han sig fram med rask takt.

Dödenstravande Super Qisen slog klorna i ledaren Elof Palema, men var chanslös att svara Aron Palema över spurtrakan.

– Det här var riktigt bra gjort. Det kändes inte som att det skulle kunna gå då det var långt fram, men hästen gick ett rejält slutvarv. Hästen har behövt lite tid på sig för att få upp farten, men blir bara bättre och bättre hela tiden nu, sade Hedberg.

Hemmakometen Eric Martinsson är en annan som staplar segrar. Faktum är att han tränar sina hästar på just Stall Palema likaså vilket uppenbarligen är ett framgångsrecept.

Nu var det Quantum Doubleleap som släpptes till tät i tidigt skede och därifrån kunde springa ifrån till överlägsen vinst. Omero Dasolo var med all rätt hårt betrodd på förhand, men började tappa redan varvet före mål och utgick felfri. Något stod med andra ord inte rätt till med honom denna dag.

– Jag drog ordentligt sista 700 meterna och hästen vann enkelt, sade Jepson.

I loppet efter vann han även med Yippie Chic. Det fyraåriga stoet som tränas av Lars-Erik Feldt från Åby släpptes likaså till tät, men blev attackerad efter ett varv varpå Jepson valde att släppa täten.

Det upplägget var helrätt för i slutkurvan var det bara att glida rakt fram i öppet spår.

– Hon har fått så många tuffa lopp på sistone att jag valde att köra lite på chans idag, sade segerkusken.

Fin treåring

Eskilstunaproffset Markus B Svedberg visade upp en fin treåring i Rasken Q.C. När storfavoriten Neuland kastade sig i galopp direkt för andra starten i följd så kunde Rasken Q.C. närmast glida till ledningen. Betrodda Irena Palema försökte på utsidan, men var slagen redan i slutkurvan.

– Jag trodde att han skulle kunna öppna bra, men han blev pigg trots att jag inte laddade med hästen. Han var ute och sprang med mig idag, det kändes som att jag gjorde 30 armhävningar, sade Svedberg.

V5-avslutningen såg en jätteskräll som vinnare då Thomas Dalborg rattade in 38-oddsaren Private Flamingo. Åttaåringen fick en anständig resa som tvåa i andraspår, men får likväl sägas plocka ner ledaren Estreet Zon på ett berömvärt vis.

– När jag satte mig bakom honom och såg hur han travade så tänkte jag att det här blir en svår uppgift. Nu öppnade han bra och för oss löste sig loppet i tid, sade Dalborg.

Sonen till utropstecknet Symphonic Hanover och Guldstovinnaren Rosalinde Palema har verkligen funnit stilen på allvar.

Nu bärgades den andra segern i följd, tillika den fjärde i åttonde försöket. Att starta från bakspår på tillägg brukar sällan vara en lyckad kombination utan ofta resultera i att det blir för långt fram.

Så var också känslan när varvet återstod då Aron Palema skulle börja jaga från femte utvändigt samtidigt som tempot hade varit lågt, men över sista bortre långsidan tog han sig fram med rask takt.

Dödenstravande Super Qisen slog klorna i ledaren Elof Palema, men var chanslös att svara Aron Palema över spurtrakan.

– Det här var riktigt bra gjort. Det kändes inte som att det skulle kunna gå då det var långt fram, men hästen gick ett rejält slutvarv. Hästen har behövt lite tid på sig för att få upp farten, men blir bara bättre och bättre hela tiden nu, sade Hedberg.

Hemmakometen Eric Martinsson är en annan som staplar segrar. Faktum är att han tränar sina hästar på just Stall Palema likaså vilket uppenbarligen är ett framgångsrecept.

Nu var det Quantum Doubleleap som släpptes till tät i tidigt skede och därifrån kunde springa ifrån till överlägsen vinst. Omero Dasolo var med all rätt hårt betrodd på förhand, men började tappa redan varvet före mål och utgick felfri. Något stod med andra ord inte rätt till med honom denna dag.

– Jag drog ordentligt sista 700 meterna och hästen vann enkelt, sade Jepson.

I loppet efter vann han även med Yippie Chic. Det fyraåriga stoet som tränas av Lars-Erik Feldt från Åby släpptes likaså till tät, men blev attackerad efter ett varv varpå Jepson valde att släppa täten.

Det upplägget var helrätt för i slutkurvan var det bara att glida rakt fram i öppet spår.

– Hon har fått så många tuffa lopp på sistone att jag valde att köra lite på chans idag, sade segerkusken.

Fin treåring

Eskilstunaproffset Markus B Svedberg visade upp en fin treåring i Rasken Q.C. När storfavoriten Neuland kastade sig i galopp direkt för andra starten i följd så kunde Rasken Q.C. närmast glida till ledningen. Betrodda Irena Palema försökte på utsidan, men var slagen redan i slutkurvan.

– Jag trodde att han skulle kunna öppna bra, men han blev pigg trots att jag inte laddade med hästen. Han var ute och sprang med mig idag, det kändes som att jag gjorde 30 armhävningar, sade Svedberg.

V5-avslutningen såg en jätteskräll som vinnare då Thomas Dalborg rattade in 38-oddsaren Private Flamingo. Åttaåringen fick en anständig resa som tvåa i andraspår, men får likväl sägas plocka ner ledaren Estreet Zon på ett berömvärt vis.

– När jag satte mig bakom honom och såg hur han travade så tänkte jag att det här blir en svår uppgift. Nu öppnade han bra och för oss löste sig loppet i tid, sade Dalborg.

Rätt rad

Raden: 5-15-5-7-5

5 rätt: 5 614 kr

Omsättning: 455 650 kr