12 nov 2015 22:16

12 nov 2015 22:16

Klar förlust för Tibro IK mot serieledaren

ISHOCKEY: Hanhals IF en för tuff uppgift hemma i ishallen

Serieledande Hanhals IF var på besök i Tibro ishall på torsdagskvällen.
Det blev en för tuff uppgift för Tibro IK som förlorade med 0–7.
– Det är inga roliga siffror alls men de slår ju alla lagen i den här serien. De har tre väldigt vassa formationer, säger TIK-tränaren Andreas Adolfsson.

Tibro IK hade en hel del att bevisa efter de senaste insatserna i Göteborg där det har blivit förluster mot både Hovås HC (2–10) och Bäcken HC (0–5).

Samtidigt stod Tibrospelarna inför tuffast möjliga uppgift när de på torsdagskvällen gästades av obesegrade serieledaren Hanhals IF från Kungsbacka som inte har tappat något poäng och gått fram som en ångvält efter elva spelade matcher.

Tibro IK räckte som förväntat inte till men det var jämnt målmässigt efter den första perioden när gästerna ”bara” ledde med 1–0. I mittenakten ramlade målen in i strid ström och 4–0 var ställningen efter två spelade perioder. Matchen var givetvis redan avgjord och slutsiffrorna skrevs till slut till 0–7 och en ny storförlust för TIK var därmed ett faktum.

– Vi gör det bra i den första perioden, vi ligger rätt i våra positioner och försvarar oss bra. Det är inte mycket att säga om. Den första perioden kan vi ta med oss från den här matchen, säger TIK-tränaren Andreas Adolfsson.

– I den andra perioden gör vi misstag när vi blir trötta och då straffar de oss direkt och hårt. Vi möter ett mycket bra lag. Det är kanske det bästa division 2-lag som jag har sett. De har tre riktigt vassa femmor som levererar. Mot ett lag med en sådan här hög nivå har vi inte en chans, fortsätter TIK-tränaren.

TIK får repa mod och i stället försöka ta en seger i nästa omgång då de möter seriejumbon Borås HC på bortaplan.

Tibro IK hade en hel del att bevisa efter de senaste insatserna i Göteborg där det har blivit förluster mot både Hovås HC (2–10) och Bäcken HC (0–5).

Samtidigt stod Tibrospelarna inför tuffast möjliga uppgift när de på torsdagskvällen gästades av obesegrade serieledaren Hanhals IF från Kungsbacka som inte har tappat något poäng och gått fram som en ångvält efter elva spelade matcher.

Tibro IK räckte som förväntat inte till men det var jämnt målmässigt efter den första perioden när gästerna ”bara” ledde med 1–0. I mittenakten ramlade målen in i strid ström och 4–0 var ställningen efter två spelade perioder. Matchen var givetvis redan avgjord och slutsiffrorna skrevs till slut till 0–7 och en ny storförlust för TIK var därmed ett faktum.

– Vi gör det bra i den första perioden, vi ligger rätt i våra positioner och försvarar oss bra. Det är inte mycket att säga om. Den första perioden kan vi ta med oss från den här matchen, säger TIK-tränaren Andreas Adolfsson.

– I den andra perioden gör vi misstag när vi blir trötta och då straffar de oss direkt och hårt. Vi möter ett mycket bra lag. Det är kanske det bästa division 2-lag som jag har sett. De har tre riktigt vassa femmor som levererar. Mot ett lag med en sådan här hög nivå har vi inte en chans, fortsätter TIK-tränaren.

TIK får repa mod och i stället försöka ta en seger i nästa omgång då de möter seriejumbon Borås HC på bortaplan.

Matchfakta

Hockeytvåan södra A

TIBRO IK–HANHALS IF

0–7 (0–1, 0–3, 0–3)

Skott: 19–44.

Publik: 103 personer.