14 nov 2015 17:56

14 nov 2015 17:57

HP tog överlägsen derbyseger

HANDBOLL: Svag andra halvlek fällde HK Skövde

Efter en jämn första halvlek föll HK Skövde ihop i lördagsderbyt med HP Skövde. De gulsvarta drog ifrån och vann till slut med 25–18.
– Vi gjorde en mycket bra andra halvlek. Försvarsspelet och offensiven var riktigt bra. Det var väldigt skönt, konstaterar HP Skövdes tränare Jakob Sandén efter matchen.

Det var två formsvaga Skövdelag som klev in i lördagsderbyt. HK Skövde kom med två raka förluster och motståndaren HP Skövde hade förlorat tre i rad. Derbyt var därför av stor vikt för båda sidor och det blev tydligt i matchens inledning.

Intensiv start

Lagen startade bataljen intensivt, med fullt fokus i försvars- och anfallsspelet. HK Skövde var snäppet vassare och klev tidigt upp i en ettmålsledning som höll sig fram till halvlekens avslutande fem minuter.

Då kvitterade HP och med en och en halv minut kvar av de första 30 gick de upp i ledning för första gången i matchen. Överläget höll in i halvtid och HP Skövde satt därmed i förarsätet inför matchens andra halva.

Drog ifrån

Väl där var det inget snack om saken. HP Skövde byggde vidare på den starka avslutningen i första halvlek och körde över HK Skövde.

– Vi var inte med i början, men i slutet av första och under hela andra halvlek gör vi det riktigt bra, kommenterar HP Skövde-tränaren Jakob Sandén och fortsätter:

– Eric (Alverus) gör det fantastiskt i målet och han får bra hjälp av försvaret. Offensiven såg också positiv ut. Vi kom verkligen upp i rätt nivå.

HP Skövdes starka start gjorde att de efter endast fem minuter skapat sig ett övertag med fem mål.

Underläget blev för tufft för HK Skövde som inte lyckades hämta sig.

– Man bygger upp höga förväntningar inför sådana här matcher. Så det är självklart tufft när det går emot. Efter en godkänd första halvlek får vi en bedrövlig start på andra. Vi börjar hänga med huvudena och blir avvaktande, säger HK Skövdes tränare Klas Wahlström om derbyt som slutade 18–25.

Resultatet innebär att HP Skövde bryter sin tre matchers långa förlustsvit och kliver upp på åttonde plats, med samma poäng som sjundeplacerade HK Skövde.

Det var två formsvaga Skövdelag som klev in i lördagsderbyt. HK Skövde kom med två raka förluster och motståndaren HP Skövde hade förlorat tre i rad. Derbyt var därför av stor vikt för båda sidor och det blev tydligt i matchens inledning.

Intensiv start

Lagen startade bataljen intensivt, med fullt fokus i försvars- och anfallsspelet. HK Skövde var snäppet vassare och klev tidigt upp i en ettmålsledning som höll sig fram till halvlekens avslutande fem minuter.

Då kvitterade HP och med en och en halv minut kvar av de första 30 gick de upp i ledning för första gången i matchen. Överläget höll in i halvtid och HP Skövde satt därmed i förarsätet inför matchens andra halva.

Drog ifrån

Väl där var det inget snack om saken. HP Skövde byggde vidare på den starka avslutningen i första halvlek och körde över HK Skövde.

– Vi var inte med i början, men i slutet av första och under hela andra halvlek gör vi det riktigt bra, kommenterar HP Skövde-tränaren Jakob Sandén och fortsätter:

– Eric (Alverus) gör det fantastiskt i målet och han får bra hjälp av försvaret. Offensiven såg också positiv ut. Vi kom verkligen upp i rätt nivå.

HP Skövdes starka start gjorde att de efter endast fem minuter skapat sig ett övertag med fem mål.

Underläget blev för tufft för HK Skövde som inte lyckades hämta sig.

– Man bygger upp höga förväntningar inför sådana här matcher. Så det är självklart tufft när det går emot. Efter en godkänd första halvlek får vi en bedrövlig start på andra. Vi börjar hänga med huvudena och blir avvaktande, säger HK Skövdes tränare Klas Wahlström om derbyt som slutade 18–25.

Resultatet innebär att HP Skövde bryter sin tre matchers långa förlustsvit och kliver upp på åttonde plats, med samma poäng som sjundeplacerade HK Skövde.

Matchfakta

Division 2 Västra

HK SKÖVDE–HP SKÖVDE

18–25 (10–11)

Mål: HK: Anton Ullman 5, Jesper Järlfors 3, Martin Pedersen 3, Christoffer Eriksson 2, Max Skog 2, Erik Wahlström 2, Andreas Karlsson. HP: Hampus Westh 6, Henrik Brand 4, Stefan Cronberg 4, Alexander Larsson 3, Eric Lundqvist 2, Sebastian Tiberg 2, Ola Wester, Jonathan Mikkelsen, Tobias Larsson, Albin Kvarnevik.

Publik: 252.

Domare: Roger Gillberg, Tony Holmberg.