16 nov 2015 17:01

16 nov 2015 17:01

Jonzon klarar sig bra i tufft kval

GOLF

Michael Jonzon, golfspelaren från Skövde, spelar just nu det tuffa kvalet till nästa års Europatour. Ett maraton med sex rundor på lika många dagar i spanska Girona.

Efter tre spelade dagar skall det konstateras att det går bra för Jonzon och han har absolut chansen att ta sig tillbaka till Europatouren.

Tävlingen spelas på Catalunya Resort i Girona nordost om Barcelona. Här bjuds spelarna två olika banor och det är totalt 156 spelare som finns med i kvalet. De 25 bästa kan kvittera ut spelrättigheterna till Europatouren 2016.

Jonzon startade i lördags med att gå runt de första 18 hålen på 68 slag. Han följde sedan upp med 70 slag på den andra slingan. Båda resultaten var två under banans par och Jonzon låg fyra under och på en 29:e plats inför måndagens spel.

Bättre tredje dagen

Nu gick det ännu bättre för Jonzon under den tredje speldagen. Han inledde mycket starkt och gjorde sex birdies på de första nio hålen. Han höll sedan ihop det ganska bra hem, med åtta par och en bogey som resultat.

Rundan på 65 slag betyder att Jonzon nu är nio under par inför den fjärde speldagen som känns extra viktigt eftersom man då måste vara på rätt sida av den så kallade cuten som innebär att startfältet bantas inför de avslutande två rundorna. Michael avancerade 15 placeringar under måndagen.

Hur som helst, två speldagar återstår och sedan vet vi om Michael Jonzon lyckas ta sig tillbaka till den Europatour där han debuterade redan 1997.

Det kan noteras att Michael Jonzon bästa placeringar under året är en tionde plats på Challengetouren i Italien och en elfte plats på Europatouren i Danmark.

Efter tre spelade dagar skall det konstateras att det går bra för Jonzon och han har absolut chansen att ta sig tillbaka till Europatouren.

Tävlingen spelas på Catalunya Resort i Girona nordost om Barcelona. Här bjuds spelarna två olika banor och det är totalt 156 spelare som finns med i kvalet. De 25 bästa kan kvittera ut spelrättigheterna till Europatouren 2016.

Jonzon startade i lördags med att gå runt de första 18 hålen på 68 slag. Han följde sedan upp med 70 slag på den andra slingan. Båda resultaten var två under banans par och Jonzon låg fyra under och på en 29:e plats inför måndagens spel.

Bättre tredje dagen

Nu gick det ännu bättre för Jonzon under den tredje speldagen. Han inledde mycket starkt och gjorde sex birdies på de första nio hålen. Han höll sedan ihop det ganska bra hem, med åtta par och en bogey som resultat.

Rundan på 65 slag betyder att Jonzon nu är nio under par inför den fjärde speldagen som känns extra viktigt eftersom man då måste vara på rätt sida av den så kallade cuten som innebär att startfältet bantas inför de avslutande två rundorna. Michael avancerade 15 placeringar under måndagen.

Hur som helst, två speldagar återstår och sedan vet vi om Michael Jonzon lyckas ta sig tillbaka till den Europatour där han debuterade redan 1997.

Det kan noteras att Michael Jonzon bästa placeringar under året är en tionde plats på Challengetouren i Italien och en elfte plats på Europatouren i Danmark.