17 nov 2015 18:16

17 nov 2015 18:16

Jonzon är med i slutstriden

GOLF: Kvalet till Europatouren

Det kommer att bli två rafflande avslutningsrundor för Michael Jonzon i kvalet till Europatouren i spanska Girona. Tisdagens spel innebar att han tappade fyra placeringar, men han ligger bra med inför avslutningen.

Läget är följande: Michael Jonzon gick på tisdagens två över par och är sju under totalt. Det var många som hade det tufft och två över par innebar att Jonzon inte tappat mer än fyra placeringar i sammandraget, Han ligger nu på en delad 18 plats.

Totalt deltar 156 spelare i kvalet som går över sex dagar, men efter fyra försvinner halva startfältet då de inte klarade den uppsatta gränsen att få spela vidare.

För Michael Jonzons del gäller det att bli bland de 25 bästa när det hela summeras. Så många är kvalificerade för att spela på Europatouren nästa år.

Det är ett mycket tufft kval och vi kan notera att många erkänt duktiga spelare redan är utslagna.

Tunga namn

Bland svenskarna är det bland annat färdigspelat för Fredrik Andersson Hed, Richard S. Johnson, Johan Edfors och Jarmo Sandelin. Samtliga har mycket goda meriter från Europatouren. Bland annat Richard S. Johnson som har segrar på såväl PGA-touren som Europatouren på meritlistan. 2010 vann han prestigefyllda golftävling, Nordea Masters.

Notabelt är också att Varakillen Anton Wejshag var med i kvalet, men han klarade inte att ta sig vidare.

Läget är följande: Michael Jonzon gick på tisdagens två över par och är sju under totalt. Det var många som hade det tufft och två över par innebar att Jonzon inte tappat mer än fyra placeringar i sammandraget, Han ligger nu på en delad 18 plats.

Totalt deltar 156 spelare i kvalet som går över sex dagar, men efter fyra försvinner halva startfältet då de inte klarade den uppsatta gränsen att få spela vidare.

För Michael Jonzons del gäller det att bli bland de 25 bästa när det hela summeras. Så många är kvalificerade för att spela på Europatouren nästa år.

Det är ett mycket tufft kval och vi kan notera att många erkänt duktiga spelare redan är utslagna.

Tunga namn

Bland svenskarna är det bland annat färdigspelat för Fredrik Andersson Hed, Richard S. Johnson, Johan Edfors och Jarmo Sandelin. Samtliga har mycket goda meriter från Europatouren. Bland annat Richard S. Johnson som har segrar på såväl PGA-touren som Europatouren på meritlistan. 2010 vann han prestigefyllda golftävling, Nordea Masters.

Notabelt är också att Varakillen Anton Wejshag var med i kvalet, men han klarade inte att ta sig vidare.