17 nov 2015 17:03

17 nov 2015 17:03

Två guld till Skövde när SM avgjordes

TAEKWON-DO: Framgångar i Ljungby

I helgen avgjordes årets Svenska Mästerskap i Taekwon-Do. Skövde vann två guld och två silver.

Drygt 100 tävlande från 25 klubbar samlades i helgen i Ljungby för att kämpa om titlarna som svensk mästare i Taekwon-Do-ITF. Skövde hade detta år en mindre trupp på plats och startade i färre grenar än tidigare år. Trots detta lyckades de vinna två guld och två silver.

Guld i mönster

De båda mästartitlarna kammades hem i grenen mönster. På juniorsidan vann Abashka Alchagirova övertygande klassen för färgbälte efter att i finalen besegrat Filippa Lundin från Jönköping.

Malin Nilsson blev svensk mästare i klassen svartbälte av första graden för seniorer. På vägen till finalen besegrade Malin två rutinerade landslagsutövare, Mirja-Karin Pettai från Stockholm och Madeleine Palmersjö från Göteborg.

I finalen vann Malin över förra årets mästarinna, Beatrice Skyman från Ale.

Det blev även ett silver i mönster och detta till SM-debutanten Micael Gustafsson i klassen för seniorer färgbälte. Finalen var mycket jämn men guldet gick slutligen till den flerfaldige mästaren John Rayner från Mölndal.

”Godkänt”

Det blev även ett silver i kamp till Abashka Alchagirova i klassen -55 kg efter en fartfylld, dynamisk och jämn kamp mot ärkerivalen Lisa Hasselblad från Frölunda.

– Fyra placeringar på SM är ett klart godkänt resultat med tanke på vår lite mindre och ganska orutinerade trupp, kommenterar tränaren Petra Dydiszko.

Drygt 100 tävlande från 25 klubbar samlades i helgen i Ljungby för att kämpa om titlarna som svensk mästare i Taekwon-Do-ITF. Skövde hade detta år en mindre trupp på plats och startade i färre grenar än tidigare år. Trots detta lyckades de vinna två guld och två silver.

Guld i mönster

De båda mästartitlarna kammades hem i grenen mönster. På juniorsidan vann Abashka Alchagirova övertygande klassen för färgbälte efter att i finalen besegrat Filippa Lundin från Jönköping.

Malin Nilsson blev svensk mästare i klassen svartbälte av första graden för seniorer. På vägen till finalen besegrade Malin två rutinerade landslagsutövare, Mirja-Karin Pettai från Stockholm och Madeleine Palmersjö från Göteborg.

I finalen vann Malin över förra årets mästarinna, Beatrice Skyman från Ale.

Det blev även ett silver i mönster och detta till SM-debutanten Micael Gustafsson i klassen för seniorer färgbälte. Finalen var mycket jämn men guldet gick slutligen till den flerfaldige mästaren John Rayner från Mölndal.

”Godkänt”

Det blev även ett silver i kamp till Abashka Alchagirova i klassen -55 kg efter en fartfylld, dynamisk och jämn kamp mot ärkerivalen Lisa Hasselblad från Frölunda.

– Fyra placeringar på SM är ett klart godkänt resultat med tanke på vår lite mindre och ganska orutinerade trupp, kommenterar tränaren Petra Dydiszko.