19 nov 2015 06:00

19 nov 2015 06:00

Arkitekten optimistisk inför banbygget

GOLF

Christian Lundin är arkitekten bakom Skövde GK:s nya golfbana.
– Jag ser med stor tillförsikt fram mot det här arbetet. Jag tror att vi kan skapa en bana som är av toppklass, säger han.

Skövde GK har anlitat företaget (re)Golf och arkitekten Christian Lundin för att bygga en ny golfbana. Han har jobbat inom branschen i över 15 år och är en av Europas mest anlitade banarkitekter och arbetar bland annat med Henrik Stensson.

– Det ska bli ruggigt skoj. Området här erbjuder fantastiskt fina förutsättningar. Sedan har vi möjligheten att bygga det på rätt sätt så vi får torra, hårda och fasta spelytor. Det är nyckeln för en bra bana, säger Lundin.

– Vi har hållit på länge och pratat om det här, vänt och vridit. Det är roligt att vi har kommit till ett läge där det är skarpt. Lyckas vi hela vägen och sätter allting ser jag inga hinder för att vi med det här markområdet som vi har tillgängligt kan göra något som verkligen blir bra i Sverige, fortsätter han.

Lundin trycker på betydelsen av en helhet och vill skapa en bana som är tillgänglig för alla och som är en utmaning för alla golfare. Det blir en mångfasetterad bana som vi ska hänga ihop med naturvärdena.

Skövde GK har anlitat företaget (re)Golf och arkitekten Christian Lundin för att bygga en ny golfbana. Han har jobbat inom branschen i över 15 år och är en av Europas mest anlitade banarkitekter och arbetar bland annat med Henrik Stensson.

– Det ska bli ruggigt skoj. Området här erbjuder fantastiskt fina förutsättningar. Sedan har vi möjligheten att bygga det på rätt sätt så vi får torra, hårda och fasta spelytor. Det är nyckeln för en bra bana, säger Lundin.

– Vi har hållit på länge och pratat om det här, vänt och vridit. Det är roligt att vi har kommit till ett läge där det är skarpt. Lyckas vi hela vägen och sätter allting ser jag inga hinder för att vi med det här markområdet som vi har tillgängligt kan göra något som verkligen blir bra i Sverige, fortsätter han.

Lundin trycker på betydelsen av en helhet och vill skapa en bana som är tillgänglig för alla och som är en utmaning för alla golfare. Det blir en mångfasetterad bana som vi ska hänga ihop med naturvärdena.