22 nov 2015 16:56

22 nov 2015 16:56

Somby vann

HANDBOLL: Division 1 södra

HF Somby Skövde tog sin fjärde seger i seriespelet när de vann klart mot HK Önnerediterna på hemmaplan.
– Det var stabilt, tycker Skövdetränaren Andreas Nieroth.

Slutsiffrorna skrevs till 29–25 (16–11) men HF Somby Skövde ledde med mer under matchen och segersiffrorna kunde ha varit större.

– Det är ändå en klar seger och vi spelar stabilt även om vi släpper in en del mål på slutet, säger Skövdetränaren Andreas Nieroth.

– Det här var en match som vi skulle vinna och vi gör det på ett bra sätt. Långa stunder hade vi ett mycket bra försvarsspel. Vi gjorde ett ryck redan i den första halvleken och fick några bollars ledning. De kom lite närmare men segern var aldrig hotad, fortsätter Nieroth.

Sofia Berggren och Hannele Nilsson svarade för starka insatser. Även Rebecka Lundsgård ska ha ett plus i Skövdelaget där alla spelare fick göra mål. I nästa omgång väntar match mot Alingsås HK för Skövdetjejerna. Det är sista matchen innan uppehållet.

Mål: HF Somby Skövde: Hannele Nilsson 10, Sofia Berggren 6, Rebecka Lundsgård 3, Emily Thompson 2, Britta Jakobsson van Stam 2, Clara Gustavsson, Emma Arlestad, Marielle Lideskär, Stina Lageroth, Frida Berggren, Emma Nävarp.

Slutsiffrorna skrevs till 29–25 (16–11) men HF Somby Skövde ledde med mer under matchen och segersiffrorna kunde ha varit större.

– Det är ändå en klar seger och vi spelar stabilt även om vi släpper in en del mål på slutet, säger Skövdetränaren Andreas Nieroth.

– Det här var en match som vi skulle vinna och vi gör det på ett bra sätt. Långa stunder hade vi ett mycket bra försvarsspel. Vi gjorde ett ryck redan i den första halvleken och fick några bollars ledning. De kom lite närmare men segern var aldrig hotad, fortsätter Nieroth.

Sofia Berggren och Hannele Nilsson svarade för starka insatser. Även Rebecka Lundsgård ska ha ett plus i Skövdelaget där alla spelare fick göra mål. I nästa omgång väntar match mot Alingsås HK för Skövdetjejerna. Det är sista matchen innan uppehållet.

Mål: HF Somby Skövde: Hannele Nilsson 10, Sofia Berggren 6, Rebecka Lundsgård 3, Emily Thompson 2, Britta Jakobsson van Stam 2, Clara Gustavsson, Emma Arlestad, Marielle Lideskär, Stina Lageroth, Frida Berggren, Emma Nävarp.