23 nov 2015 14:24

23 nov 2015 16:15

Anna Brolin konferencier på Idrottsgalan

ALLMÄNT

(UPPDATERAD) Sportjournalisten Anna Brolin, 35 år, förekommer flitigt i tv och får nu förtroendet att leda Idrottsgalan i Skövde 2016.
– Vi har gjort klart med henne som konferencier. Hon är färgstark och rutinerad så det känns väldigt bra, säger Henrik Berggren i Next Skövde som står för arrangemanget i Arena Skövde.

Det blir ett nytt ansikte som ska leda Idrottsgalan i Skövde som anordnas för elfte gången den 30 januari 2016.

TV-personligheten Anna Brolin, 35 år, är anlitad som konferencier till galan i Arena Skövde.

– Vi fick en bra kontakt med henne och hon har en tydlig koppling mot idrotten i sin roll som sportjournalist, säger Henrik Berggren som är affärsområdeschef för evenemang på Next Skövde som arrangerar årets gala.

– Hon är färgstark, rutinerad och har gjort en och annan gala tidigare så det känns väldigt tryggt, fortsätter Henrik Berggren.

Stort affischnamn

Anna Brolin är programledare för TV4:s stora sportsändningar och underhållningsprogram. Hon har även varit programledare för Nyhetsmorgon, Spårlöst, lett Fotbollsgalan fem gånger samt varit ankare för stora mästerskap som fotbolls-VM, fotbolls EM, friidrotts-EM, Friidrotts-VM och konståknings-EM. Julen 2014 fick Brolin också det prestigefyllda uppdraget att vara TV4:s julvärd.

Det är alltså ett riktigt affischnamn som ska guida besökarna igenom galakvällen.

Efter många olika turer beslutade Skövde kommun till slut att genomföra ytterligare en idrottsgala och Next Skövde fick uppdraget att för första gången stå som värd för arrangemanget. Men enligt Henrik Berggren kommer besökarna inte att märka av någon skillnad.

– Det är i princip samma gäng som kommer att arbeta med galan även den här gången. Det skiljer litet grand på folket bakom scenen men annars är det samma folk som kommer att vara med och genomföra den. Vi har vare sig något uppdrag eller någon ambition att göra någon helt ny vändning av galan utan vi kör efter samma koncept och upplägg, säger han.

Ny underhållning

Förutom en ny konferencier blir det också ny underhållning i form av coverbandet Bröderna Haaks.

– Ett jättebra band med bra ös. Det kommer att bli bra. Vi hoppas även kunna släppa en gästartist inom några veckor. Vi har ett namn som vi jobbar på och det kommer att vara en jättebra gästartist som kommer att höja Idrottsgalan i Skövde, säger Berggren.

De senaste åren har idrottscelebriteter som Tommy Söderberg och Lennart Johansson bevistat galan.

– Det är inte lätt att bara få fram sådana namn och slå det. Det finns heller ingen ambition att göra det men vi jobbar vidare för att kanske få hit en hedersgäst.

Arrangören räknar med omkring 800 gäster.

Det blir ett nytt ansikte som ska leda Idrottsgalan i Skövde som anordnas för elfte gången den 30 januari 2016.

TV-personligheten Anna Brolin, 35 år, är anlitad som konferencier till galan i Arena Skövde.

– Vi fick en bra kontakt med henne och hon har en tydlig koppling mot idrotten i sin roll som sportjournalist, säger Henrik Berggren som är affärsområdeschef för evenemang på Next Skövde som arrangerar årets gala.

– Hon är färgstark, rutinerad och har gjort en och annan gala tidigare så det känns väldigt tryggt, fortsätter Henrik Berggren.

Stort affischnamn

Anna Brolin är programledare för TV4:s stora sportsändningar och underhållningsprogram. Hon har även varit programledare för Nyhetsmorgon, Spårlöst, lett Fotbollsgalan fem gånger samt varit ankare för stora mästerskap som fotbolls-VM, fotbolls EM, friidrotts-EM, Friidrotts-VM och konståknings-EM. Julen 2014 fick Brolin också det prestigefyllda uppdraget att vara TV4:s julvärd.

Det är alltså ett riktigt affischnamn som ska guida besökarna igenom galakvällen.

Efter många olika turer beslutade Skövde kommun till slut att genomföra ytterligare en idrottsgala och Next Skövde fick uppdraget att för första gången stå som värd för arrangemanget. Men enligt Henrik Berggren kommer besökarna inte att märka av någon skillnad.

– Det är i princip samma gäng som kommer att arbeta med galan även den här gången. Det skiljer litet grand på folket bakom scenen men annars är det samma folk som kommer att vara med och genomföra den. Vi har vare sig något uppdrag eller någon ambition att göra någon helt ny vändning av galan utan vi kör efter samma koncept och upplägg, säger han.

Ny underhållning

Förutom en ny konferencier blir det också ny underhållning i form av coverbandet Bröderna Haaks.

– Ett jättebra band med bra ös. Det kommer att bli bra. Vi hoppas även kunna släppa en gästartist inom några veckor. Vi har ett namn som vi jobbar på och det kommer att vara en jättebra gästartist som kommer att höja Idrottsgalan i Skövde, säger Berggren.

De senaste åren har idrottscelebriteter som Tommy Söderberg och Lennart Johansson bevistat galan.

– Det är inte lätt att bara få fram sådana namn och slå det. Det finns heller ingen ambition att göra det men vi jobbar vidare för att kanske få hit en hedersgäst.

Arrangören räknar med omkring 800 gäster.