24 nov 2015 16:17

24 nov 2015 16:17

Axevalla tvingas ställa in tävlingar

TRAV: Tjällossning har satt banan ur tävlingsmässigtskick

Axevallas travtävlingar ikväll har blivit inställda.
Anledningen är tjällossning vilket helt enkelt gjort banan omöjlig att tävla på. Den från Jordbruksverket utkommenderade banveterinären Björn Sandgren tog beslutet klockan 14.30 på tisdagseftermiddagen.

– Vid lunchtid såg allt fint ut och inget tydde på den här utgången. Banan var avstängd mellan klockan 12–16 för att man skulle lägga på nytt material, men förutsättningarna ändra sig fort och innan klockan 14.00 kom de första oroväckande rapporterna. Beslutet att ställa in tävlingarna togs snabbt och det är ingenting vi kan göra något åt. Nu handlar det främst om att nå ut till alla aktiva med beskedet, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Axevalla skulle ha arrangerat V64- och Dagens Dubbel-tävlingar med en potentiell totalomsättning på spelet på mellan 12–15 miljoner kronor.

Nu får istället gjorde insatser återbetalas till spelbolaget ATG:s kunder.

– Vid lunchtid såg allt fint ut och inget tydde på den här utgången. Banan var avstängd mellan klockan 12–16 för att man skulle lägga på nytt material, men förutsättningarna ändra sig fort och innan klockan 14.00 kom de första oroväckande rapporterna. Beslutet att ställa in tävlingarna togs snabbt och det är ingenting vi kan göra något åt. Nu handlar det främst om att nå ut till alla aktiva med beskedet, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Axevalla skulle ha arrangerat V64- och Dagens Dubbel-tävlingar med en potentiell totalomsättning på spelet på mellan 12–15 miljoner kronor.

Nu får istället gjorde insatser återbetalas till spelbolaget ATG:s kunder.