24 nov 2015 19:37

24 nov 2015 19:37

Nej till förslag om U-lag i damserier

FOTBOLL: Representantskapsmöte

En klar majoritet på VFF:s representantskapsmöte sade nej till att damfotbollens U-lag skulle få spela tillsammans med seniorlag. Med röstsiffrorna 42–29 förkastade mötet IK Gauthiods förslag som också stöddes av distriktsstyrelsen.

På måndagskvällen höll Västergötlands fotbollförbund sitt årliga representantskapsmöte i Vårgårda.

Det blev ett av de snabbaste genom åren och på bordet fanns endast en enda fråga till debatt och avgörande.

Den gällde om damfotbollens U-lag skulle få spela tillsammans med A-lag. Det var fjärde året som frågan var uppe på mötet och denna gång var det IK Gauthiod som hade motionerat om en förändring i regelverket så att U-lag från föreningar i förbundsserierna skulle få spela i division 3. Distriktsstyrelsen föreslog bifall men mötet var av en annan mening. Med röstsiffrorna 42–29 avvisade de IK Gauthiods förslag och mötets beslut innebär samtidigt att A-lag och U-lag kommer att vara separerade i minst tre år.

Vid måndagens representantskapsmöte för 2015 var 98 föreningar röstberättigade vilket var en minskning med 16 jämfört med 2014.

På mötet fastställde även seriesammansättningar för 2016.

På måndagskvällen höll Västergötlands fotbollförbund sitt årliga representantskapsmöte i Vårgårda.

Det blev ett av de snabbaste genom åren och på bordet fanns endast en enda fråga till debatt och avgörande.

Den gällde om damfotbollens U-lag skulle få spela tillsammans med A-lag. Det var fjärde året som frågan var uppe på mötet och denna gång var det IK Gauthiod som hade motionerat om en förändring i regelverket så att U-lag från föreningar i förbundsserierna skulle få spela i division 3. Distriktsstyrelsen föreslog bifall men mötet var av en annan mening. Med röstsiffrorna 42–29 avvisade de IK Gauthiods förslag och mötets beslut innebär samtidigt att A-lag och U-lag kommer att vara separerade i minst tre år.

Vid måndagens representantskapsmöte för 2015 var 98 föreningar röstberättigade vilket var en minskning med 16 jämfört med 2014.

På mötet fastställde även seriesammansättningar för 2016.