04 dec 2015 21:54

04 dec 2015 21:54

Allsvenska Örebro nästa för Påhlsson

FUTSAL: Möbelcupen blev sista framträdandet i Tibro AIK

I Möbelcupen gjorde Axel Påhlsson sina sista matcher med Tibro AIK.
Efter nyår är det allsvenska Örebro som gäller för 18-åringen.
– Tråkigt att lämna Tibro, men samtidigt vill jag något med fotbollen och då måste man ta chansen när den kommer, säger Påhlsson.

TAIK fortsätter att leverera spelare till toppskiktet i svensk fotboll. Nyligen gick Adam Fägerhag till Jönköping Södra och i veckan blev det klart att Påhlsson lämnar Tibro för spel i Örebro SK. Han har varit där och tränat under säsongen och det har gått så bra att ÖSK ville knyta till sig TAIK-talangen.

– De erbjöd mig en plats och självklart tog jag den, fortsätter Påhlsson.

Meningen är att han i första hand ska träna och spela med klubbens U19- och U21-lag, men hoppas även få testa på högre upp.

– De har lovat mig at jag ska få chansen att träna med A-laget, säger Påhlsson.

Det här är hans sista säsong som U19-spelare och han har pressen på sig att leverera. Annars lär det inte bli någon fortsättning.

– Efter det är det A-laget eller så får jag söka mig någon annan stans. Det gäller att jag ligger i och tar för mig, fortsätter Påhlsson.

Han flyttar upp till Örebro efter nyår och kommer att läsa sista terminen på samhällsprogrammet vid Fågelviksgymnasiet på distans. Innan flytten var det dock Möbelcupen med TAIK som gällde. Trots ett mål av Påhlsson i första matchen mot Värsås blev det förlust med 1–3 och Tibro klarade sig inte vidare från gruppspelet.

Möbelcupen är Fagersanna IF:s klassiska turnering och den pågår hela helgen. Tibro och Värsås var bara två av många lag som klev in i handlingen under fredagen.

TAIK fortsätter att leverera spelare till toppskiktet i svensk fotboll. Nyligen gick Adam Fägerhag till Jönköping Södra och i veckan blev det klart att Påhlsson lämnar Tibro för spel i Örebro SK. Han har varit där och tränat under säsongen och det har gått så bra att ÖSK ville knyta till sig TAIK-talangen.

– De erbjöd mig en plats och självklart tog jag den, fortsätter Påhlsson.

Meningen är att han i första hand ska träna och spela med klubbens U19- och U21-lag, men hoppas även få testa på högre upp.

– De har lovat mig at jag ska få chansen att träna med A-laget, säger Påhlsson.

Det här är hans sista säsong som U19-spelare och han har pressen på sig att leverera. Annars lär det inte bli någon fortsättning.

– Efter det är det A-laget eller så får jag söka mig någon annan stans. Det gäller att jag ligger i och tar för mig, fortsätter Påhlsson.

Han flyttar upp till Örebro efter nyår och kommer att läsa sista terminen på samhällsprogrammet vid Fågelviksgymnasiet på distans. Innan flytten var det dock Möbelcupen med TAIK som gällde. Trots ett mål av Påhlsson i första matchen mot Värsås blev det förlust med 1–3 och Tibro klarade sig inte vidare från gruppspelet.

Möbelcupen är Fagersanna IF:s klassiska turnering och den pågår hela helgen. Tibro och Värsås var bara två av många lag som klev in i handlingen under fredagen.