05 dec 2015 06:00

05 dec 2015 06:00

Föredömen och profiler

JAN LARSSON

SLA:s Guldboll är ett pris med traditioner. På herrsidan har det delats ut ända sedan 1970 och sedan 2007 har det även årligen delats ut till en damfotbollsspelare.

Ett både angenämt och svårt jobb att utse vinnarna. Vem har egentligen varit bäst? Vad skall man lägga in i begreppet? Skyttekung, lagspelare, förebild. Det finns många saker att ta hänsyn till. Ofta önskar man att det fanns fler guldbollar att dela ut. Många spelare på olika nivåer gör avgörande insatser för sina lag.

Vi försöker titta brett när det gäller spelarnas egenskaper och personlighet. I det fallet tycker jag att ofta träffat rätt, så även i år.

Om vi börjar med Alexandra Rozenkrants så är det en spännande spelare som visar en stark utveckling. En tjej som visar att vägen till en framträdande roll i ett stabilt division 1-lag inte behöver vara spikrak. Alexandra stod länge i mål, men valde att sadla om och bli utespelare. Ett val hon definitivt inte behöver ångra.

Alexandra är också ett föredöme för unga tjejer med sin attityd och förmåga att vara positiv och pusha sina lagkamrater i såväl med som motgång. En sann lagspelare med andra ord. Sådana behövs, spelare med förmåga att göra andra bra är otroligt viktiga i ett lagbygge. Därför får hon guldbollen.

När det gäller Sargon Abraham är han en spelare som också är ett föredöme för många ungdomar. Inte minst i Södra Ryd där Sargon har spelat fotboll så länge han minns. Just spontanfotboll med kompisar är något som han själv framhåller som en framgångsfaktor. Glädjen att samlas runt fotbollen betyder mycket för honom och hans kompisar.

Faktum är att Sargon är det första spelaren med invandrarbakgrund som får SLA:s Guldboll. Något som jag vet att han själv är stolt över.

Sett till hans spel i Skövde AIK under säsongen är han en värdig vinnare. Med tanke på hur den lokala fotbollssäsongen såg ut där både IFK Skövde och Tibro AIK ramlade ur tvåan kändes det givet att det var en spelare i Skövde AIK som skulle få priset.

Sargon Abraham är en profil på banan som vågar göra det lilla extra och har ett tungt avslut. En publikfavorit helt enkelt.

Precis som förra året lät vi SLA:s läsare vara med och föreslå kandidater och Sargon, precis som Alexandra Rozenkrants hade många förespråkare. Det var inte avgörande, men fanns med i bilden.

Priserna kommer att delas ut på Skövde Idrottsgala den 30 januari.

Ett både angenämt och svårt jobb att utse vinnarna. Vem har egentligen varit bäst? Vad skall man lägga in i begreppet? Skyttekung, lagspelare, förebild. Det finns många saker att ta hänsyn till. Ofta önskar man att det fanns fler guldbollar att dela ut. Många spelare på olika nivåer gör avgörande insatser för sina lag.

Vi försöker titta brett när det gäller spelarnas egenskaper och personlighet. I det fallet tycker jag att ofta träffat rätt, så även i år.

Om vi börjar med Alexandra Rozenkrants så är det en spännande spelare som visar en stark utveckling. En tjej som visar att vägen till en framträdande roll i ett stabilt division 1-lag inte behöver vara spikrak. Alexandra stod länge i mål, men valde att sadla om och bli utespelare. Ett val hon definitivt inte behöver ångra.

Alexandra är också ett föredöme för unga tjejer med sin attityd och förmåga att vara positiv och pusha sina lagkamrater i såväl med som motgång. En sann lagspelare med andra ord. Sådana behövs, spelare med förmåga att göra andra bra är otroligt viktiga i ett lagbygge. Därför får hon guldbollen.

När det gäller Sargon Abraham är han en spelare som också är ett föredöme för många ungdomar. Inte minst i Södra Ryd där Sargon har spelat fotboll så länge han minns. Just spontanfotboll med kompisar är något som han själv framhåller som en framgångsfaktor. Glädjen att samlas runt fotbollen betyder mycket för honom och hans kompisar.

Faktum är att Sargon är det första spelaren med invandrarbakgrund som får SLA:s Guldboll. Något som jag vet att han själv är stolt över.

Sett till hans spel i Skövde AIK under säsongen är han en värdig vinnare. Med tanke på hur den lokala fotbollssäsongen såg ut där både IFK Skövde och Tibro AIK ramlade ur tvåan kändes det givet att det var en spelare i Skövde AIK som skulle få priset.

Sargon Abraham är en profil på banan som vågar göra det lilla extra och har ett tungt avslut. En publikfavorit helt enkelt.

Precis som förra året lät vi SLA:s läsare vara med och föreslå kandidater och Sargon, precis som Alexandra Rozenkrants hade många förespråkare. Det var inte avgörande, men fanns med i bilden.

Priserna kommer att delas ut på Skövde Idrottsgala den 30 januari.