05 dec 2015 17:50

05 dec 2015 17:50

Förlust för chanslöst HP Skövde 90

HANDBOLL: Räckte inte till hemma mot IK Baltichov

HP Skövde 90 var helt utan chans i hemmamötet med IK Baltichov.
Matchen var tidigt avgjord och Skövdespelarna saknade den rätta glöden och viljan.
– Vi bjuder tyvärr inte upp till kamp. De hade en bättre inställning än oss, säger HP-tränaren Jakob Sandén efter 21–29-förlusten.

HP Skövde 90 ställdes mot ett av de mer betrodda lagen i serien på lördagseftermiddagen.

För motståndet stod formstarka IK Baltichov från Göteborg och de kom till spel med tre raka segrar.

Det blev en för svår uppgift för HP Skövde 90, utan Tobias och Dennis Larsson, som inte alls räckte till över 60 minuter.

Gästerna avgjorde matchen redan i den första halvleken när HP inte fick spelet att stämma och låg under med 8–15.

– Matchen rinner iväg för oss i den första halvleken. Ger man dem sju mål i handikapp är det ju svårt att vinna matcher. Det är synd. Det känns inte som att vi är där inställningsmässigt, i alla fall inte i den första halvleken. Vi spelar bättre anfallsspel i den andra halvleken men det är ändå svårt för oss, säger HP-tränaren Jakob Sandén som konstaterar att gästerna genomgående var hetare.

– De vann varenda boll och ville mycket mer än oss. Jag tror knappt vi vinner en enda andraboll. Samtidigt är de duktiga. De straffar oss hårt när de får kontringar på våra missar och tekniska fel. Det känns som om det handlar mycket om inställning. Det ser ut så i alla fall, fortsätter Jakob Sandén.

Fick aldrig kontakt

HP kom aldrig närmare än fem mål efter paus och fick därmed inte någon riktig kontakt.

Det här var i princip IK Baltichovs match från början till slut.

– Vi bränner tre straffar i matchen och ytterligare ett par bra lägen i den andra halvleken. Vi hade svårt att få till något anfallsspel.

Försvarsspelet var heller inget vidare.

– 29 insläppta mål bakåt är lite väl mycket. Oftast hänger målvakts- och försvarsspel ihop och vi var inte på bettet. Vi har problem att komma runt på deras linjespelare (Kevin Isberg). De har ett spel där dem söker linjen väldigt mycket. Han var duktig och vi löser inte det.

En tung förlust för HP som befinner sig precis ovanför det nedre kvalstrecket.

– På hemmaplan borde vi ha kunnat bjuda till lite bättre men det är bara för oss att ta nya tag.

Nu väntar två viktiga matcher mot Borås HK 84 innan uppehållet.

HP Skövde 90 jubilerar

HP Skövde 90 jubilerar det här året.

Klubben som grundades sommaren 1990 fyller 25 år och det uppmärksammade föreningen nyligen med en festkväll.

– Vi hade en bra kväll. Det var trevligt och det gjordes historiska tillbakablickar. Vi fick se gamla bilder från förr och träffade också äldre spelare och eldsjälar i föreningen, berättar Sandén som brinner för klubben.

– Jag har varit med i många år, både som spelare och numera tränare. Det är kul att klubben lever vidare. Vi är inte den största klubben i stan men vi krigar på och har ett antal ungdomslag. Det är en bra klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Nu hoppas vi på minst 25 lika bra år, säger han.

HP Skövde 90 ställdes mot ett av de mer betrodda lagen i serien på lördagseftermiddagen.

För motståndet stod formstarka IK Baltichov från Göteborg och de kom till spel med tre raka segrar.

Det blev en för svår uppgift för HP Skövde 90, utan Tobias och Dennis Larsson, som inte alls räckte till över 60 minuter.

Gästerna avgjorde matchen redan i den första halvleken när HP inte fick spelet att stämma och låg under med 8–15.

– Matchen rinner iväg för oss i den första halvleken. Ger man dem sju mål i handikapp är det ju svårt att vinna matcher. Det är synd. Det känns inte som att vi är där inställningsmässigt, i alla fall inte i den första halvleken. Vi spelar bättre anfallsspel i den andra halvleken men det är ändå svårt för oss, säger HP-tränaren Jakob Sandén som konstaterar att gästerna genomgående var hetare.

– De vann varenda boll och ville mycket mer än oss. Jag tror knappt vi vinner en enda andraboll. Samtidigt är de duktiga. De straffar oss hårt när de får kontringar på våra missar och tekniska fel. Det känns som om det handlar mycket om inställning. Det ser ut så i alla fall, fortsätter Jakob Sandén.

Fick aldrig kontakt

HP kom aldrig närmare än fem mål efter paus och fick därmed inte någon riktig kontakt.

Det här var i princip IK Baltichovs match från början till slut.

– Vi bränner tre straffar i matchen och ytterligare ett par bra lägen i den andra halvleken. Vi hade svårt att få till något anfallsspel.

Försvarsspelet var heller inget vidare.

– 29 insläppta mål bakåt är lite väl mycket. Oftast hänger målvakts- och försvarsspel ihop och vi var inte på bettet. Vi har problem att komma runt på deras linjespelare (Kevin Isberg). De har ett spel där dem söker linjen väldigt mycket. Han var duktig och vi löser inte det.

En tung förlust för HP som befinner sig precis ovanför det nedre kvalstrecket.

– På hemmaplan borde vi ha kunnat bjuda till lite bättre men det är bara för oss att ta nya tag.

Nu väntar två viktiga matcher mot Borås HK 84 innan uppehållet.

HP Skövde 90 jubilerar

HP Skövde 90 jubilerar det här året.

Klubben som grundades sommaren 1990 fyller 25 år och det uppmärksammade föreningen nyligen med en festkväll.

– Vi hade en bra kväll. Det var trevligt och det gjordes historiska tillbakablickar. Vi fick se gamla bilder från förr och träffade också äldre spelare och eldsjälar i föreningen, berättar Sandén som brinner för klubben.

– Jag har varit med i många år, både som spelare och numera tränare. Det är kul att klubben lever vidare. Vi är inte den största klubben i stan men vi krigar på och har ett antal ungdomslag. Det är en bra klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Nu hoppas vi på minst 25 lika bra år, säger han.

Matchfakta

Division 2 västra:

HP SKÖVDE 90–IK BALTICHOV

21–29 (8–15)

Mål: HP: Henrik Brand 5, Sebastian Tiberg 3, Alexander Larsson 3, Ola Wester 3, Eric Lundqvist 2, Albin Kvarnevik 2, Hampus Westh, Stefan Cronberg, Niclas Adolfsson. IKB: Anton Svensson 6, Sebastian Martinez 5, Kevin Isberg 5, Emil Karlsson 3, William Stenbäcken Gegerfeldt 2, Niklas Nilström 2, Hampus Svensson 2, Johan Olausson 2, Alexander Hellgren, Mathias Osterloh.

Utvisningar: HP: 1x2 Min. IKB: 3x2 Min.

Domare: Tony Holmberg och Roger Gillberg.