06 dec 2015 22:37

06 dec 2015 22:37

Andra raka segern för "Majsan" och blågult

HANDBOLL: VM i Danmark

Sverige med Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson i laget följde upp premiärsegern mot Angola med att besegra Polen med uddamålet, 31–30, i den andra gruppspelsmatchen i VM. ”Majsan” svarade för tre mål i segermatchen.

Sverige körde över Angola med 37–23 i VM-premiären på lördagskvällen. Redan på söndagskvällen ställdes blågult mot Polen och det blev seger med 31–30 (15–13) i den andra gruppspelsmatchen i danska Naestved.

Sverige hade fått tillbaka lagkaptenen och försvarsgiganten Sabina Jacobsen som tidigare under söndagen äntligen blev helt friskförklarad från sin envisa förkylning i matchen mot Polen och hon bildade mittblock ihop med den tidigare Skövde HF-spelaren Linnea Torstenson.

Målvakten Johanna Bundsen fick förtroendet mellan stolparna i stället för Filippa Idéhn, och även om Sävehof-målvakten inte stoppade allt så gjorde hon flera viktiga räddningar. Hon tog bland annat en straff och tvingade polskorna att kasta en annan i målramen.

Sverige spelar sin tredje gruppspelsmatch på tisdagskvällen mot Nederländerna. Det blir en spännande match då båda lagen är obesegrade och har vunnit sina båda matcher.

Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson gjorde tre mål i segermatchen mot Polen och hon spelade knappt 30 minuter enligt den officiella statistiken. Nathalie Hagman var bästa målskytt i blågult med sju fullträffar på åtta avslut.

Sverige körde över Angola med 37–23 i VM-premiären på lördagskvällen. Redan på söndagskvällen ställdes blågult mot Polen och det blev seger med 31–30 (15–13) i den andra gruppspelsmatchen i danska Naestved.

Sverige hade fått tillbaka lagkaptenen och försvarsgiganten Sabina Jacobsen som tidigare under söndagen äntligen blev helt friskförklarad från sin envisa förkylning i matchen mot Polen och hon bildade mittblock ihop med den tidigare Skövde HF-spelaren Linnea Torstenson.

Målvakten Johanna Bundsen fick förtroendet mellan stolparna i stället för Filippa Idéhn, och även om Sävehof-målvakten inte stoppade allt så gjorde hon flera viktiga räddningar. Hon tog bland annat en straff och tvingade polskorna att kasta en annan i målramen.

Sverige spelar sin tredje gruppspelsmatch på tisdagskvällen mot Nederländerna. Det blir en spännande match då båda lagen är obesegrade och har vunnit sina båda matcher.

Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson gjorde tre mål i segermatchen mot Polen och hon spelade knappt 30 minuter enligt den officiella statistiken. Nathalie Hagman var bästa målskytt i blågult med sju fullträffar på åtta avslut.