06 dec 2015 13:55

07 dec 2015 16:31

HK Skövde föll mot Rosendal

HANDBOLL: Division 2 västra

Elitserieföreningarna Redbergslids IK:s och IFK Skövdes samarbetsklubbar drabbade samman på lördagseftermiddagen i Göteborg. Serieledande Rosendals IK tog hem segern och den grundlade hemmalaget redan i matchupptakten.

– Vi får en olycklig start av matchen och hamnar i underläge med 0–5 och 1–6. Det blir uppförsbacke för oss direkt, säger HK-tränaren Klas Wahlström som tog timeout, ändrade i spelet och bytte målvakt för att bryta den negativa trenden.

Det gav visst resultat och i halvlek skiljde det fyra bollar som blev två som minst efter paus men den tunga starten blev för betungande för HK Skövde.

– Jag tycker ändå killarna håller uppe en bra nivå i spelet och visar rätt attityd och geist. Vi hade med både Mattias Obermüller och Charlie Röxner och hade stora förhoppningar att få till ett bra försvarsspel men vi fick aldrig helheten mellan försvar och målvakt att fungera, fortsätter Wahlström.

Plusbetyg till Christoffer Eriksson som gjorde en stark första halvlek och Anton Ullman som totalt sett gjorde en bra match.

– Vi får en olycklig start av matchen och hamnar i underläge med 0–5 och 1–6. Det blir uppförsbacke för oss direkt, säger HK-tränaren Klas Wahlström som tog timeout, ändrade i spelet och bytte målvakt för att bryta den negativa trenden.

Det gav visst resultat och i halvlek skiljde det fyra bollar som blev två som minst efter paus men den tunga starten blev för betungande för HK Skövde.

– Jag tycker ändå killarna håller uppe en bra nivå i spelet och visar rätt attityd och geist. Vi hade med både Mattias Obermüller och Charlie Röxner och hade stora förhoppningar att få till ett bra försvarsspel men vi fick aldrig helheten mellan försvar och målvakt att fungera, fortsätter Wahlström.

Plusbetyg till Christoffer Eriksson som gjorde en stark första halvlek och Anton Ullman som totalt sett gjorde en bra match.