09 dec 2015 22:37

09 dec 2015 22:54

Chansen till gruppseger kvar efter vinst mot Kina

HANDBOLL: Sverige kvaddade Kina i VM

Efter storseger med 47–28 mot Kina på onsdagskvällen har Sverige fortfarande chansen att bli gruppetta i handbolls-VM och därmed få en angenämare resa i slutspelet med lättare motstånd i åttondelsfinalen.
Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson gjorde fem mål på sex skott och står bokförd för drygt 24 minuter enligt den officiella statistiken.

Att Sverige skulle besegra Kina var väntat.

Det handlade bara om hur stor segern skulle bli.

I paus var ledningen elva bollar, 25–14.

Efter 60 minuter visade resultattavlan hela 47–28 till Sverige som därmed fortfarande har möjligheten att vinna gruppen. Det skulle i så fall betyda ett lättare motstånd i åttondelsfinalen som Sverige redan är kvalificerat till.

Det mesta tyder på att kampen om gruppsegern mellan Nederländerna och Sverige kommer att koka ner till målskillnad, om inte något oväntat inträffar i de avslutande matcherna på fredag. Nederländerna vann sin match på onsdagen mot Kuba med 45–23 och för svensk del var det mot Kina inte bara viktigt att vinna, utan att vinna med så stor marginal som möjligt.

Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson gjorde fem mål i matchen där Jamina Roberts var målbäst i Sverige med tio fullträffar.

Sverige avslutar gruppspelet på fredag med match mot Kuba samtidigt som Nederländerna avslutar mot Polen. Vinner Nederländerna och Sverige de matcherna avgörs vem som blir gruppetta genom målskillnad. Inför de matcherna har Sverige +34 i målskillnad, Nederländerna +56.

Att Sverige skulle besegra Kina var väntat.

Det handlade bara om hur stor segern skulle bli.

I paus var ledningen elva bollar, 25–14.

Efter 60 minuter visade resultattavlan hela 47–28 till Sverige som därmed fortfarande har möjligheten att vinna gruppen. Det skulle i så fall betyda ett lättare motstånd i åttondelsfinalen som Sverige redan är kvalificerat till.

Det mesta tyder på att kampen om gruppsegern mellan Nederländerna och Sverige kommer att koka ner till målskillnad, om inte något oväntat inträffar i de avslutande matcherna på fredag. Nederländerna vann sin match på onsdagen mot Kuba med 45–23 och för svensk del var det mot Kina inte bara viktigt att vinna, utan att vinna med så stor marginal som möjligt.

Skövde HF:s Anna-Maria ”Majsan” Johansson gjorde fem mål i matchen där Jamina Roberts var målbäst i Sverige med tio fullträffar.

Sverige avslutar gruppspelet på fredag med match mot Kuba samtidigt som Nederländerna avslutar mot Polen. Vinner Nederländerna och Sverige de matcherna avgörs vem som blir gruppetta genom målskillnad. Inför de matcherna har Sverige +34 i målskillnad, Nederländerna +56.