11 dec 2015 22:42

11 dec 2015 22:42

Sverige ställs mot Danmark

HANDBOLL: VM

Sverige får möta hemmanationen Danmark i VM-åttondelsfinal. Det står klart efter att gruppspelet är färdigspelat.

Sverige vann med 49–25 mot Kuba i den avslutade gruppspelsmatchen. Trots den övertygande segern slutar de svenska damerna på en andra plats i gruppen. Holland vann mot Polen med 31–20 och säkrade gruppsegern med åtta mål i plusmarginal. Därmed ställs Sverige mot hemmanationen och trean i grupp A, Danmark. Matchen kommer att spelas på söndag i Naestved.

Naturligtvis är det tufft att ställas mot hemmanationen Danmark som dock lite överraskande förlorat både mot Ungern och Montenegro i gruppspelet.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson bokfördes för två mål i matchen mot Kuba.

Sverige vann med 49–25 mot Kuba i den avslutade gruppspelsmatchen. Trots den övertygande segern slutar de svenska damerna på en andra plats i gruppen. Holland vann mot Polen med 31–20 och säkrade gruppsegern med åtta mål i plusmarginal. Därmed ställs Sverige mot hemmanationen och trean i grupp A, Danmark. Matchen kommer att spelas på söndag i Naestved.

Naturligtvis är det tufft att ställas mot hemmanationen Danmark som dock lite överraskande förlorat både mot Ungern och Montenegro i gruppspelet.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson bokfördes för två mål i matchen mot Kuba.

  • Ludwig Billengren