12 dec 2015 17:04

13 dec 2015 10:58

En poäng mot topplaget

HANDBOLL: Country närmast segern i Helsingborg

NÄRA. HK Country reste sig på ett utmärkt sätt efter den olyckliga matchen senast mot Warta. Nu blev det en poäng mot topplaget OV Helsingborg på bortaplan. 24–24 slutade en match där Country var nära att vinna.

Bara att jumbon Country lyckades ta poäng mot Helsingborg, som har elitserieambitioner, på bortaplan har sensationens stämpel över sig.

– Jag är stolt över det laget presterade. Det här var otroligt viktigt inför framtiden, säger tränaren Henrik Schneider.

Man kan verkligen säga att Country slog ur underläge i den här matchen. Läget såg inte ljust ut på förhand. Dels gjorde laget en medioker insats senast när de förlorade bottenmötet mot Warta hemma i Idrottshallen och dels hade de etablerade spelare borta. Niklas Forsmoo och Sebastian Johansson skadade och Oskar Thiberg magsjuk.

Att i det läget åka till Helsingborg och möta ett OV som delade serieledningen mot IFK Ystad kändes inte lätt.

Härlig moral

Nu visade Stöpengänget en härlig tåga. Visserligen kom de under med 1–4 i början och 9–12 i paus och 10–14 i början av andra halvlek, men laget gav aldrig upp utan körde på och lyckades vända till ledning. Faktum är att Country låg något mål före i stora delar av andra halvlek och hade 24–22 med drygt tre minuter kvar. De hade dessutom, bollen på slutet vid ställningen 24–24, men hemmamålvakten räddade Stefan Krantz avslut.

– Vi var närmast segern, men vi är nöjda med poäng och även om vi hade förlorat knappt hade jag varit positiv, säger Schneider.

Större ansvar

Med Niklas Forsmoo, Sebastian Johansson och Oskar Thiberg borta var det andra spelare som fick chansen att kliva fram. På nio meter fick Jakob Thuvesson Lundin och Kristoffer Otter ta större ansvar. På kanten delade juniorerna Ludvig Lindh och Oskar Bengtsson på ansvaret. I Thibergs frånvaro kompletterade Jakob Odh Viktor Kjellén som mittsexa. Samtliga löste sina uppgifter bra och stod för mål i viktiga lägen.

– Det var verkligen glädjande att se hur fint de klarade sig, berömmer Henrik Schneider.

Nu är halva serien spelad. Country går till juluppehåll placerad under nedflyttningsstrecket. Nykomlingen har haft det tufft i många matcher, men har ändå visat att det finns kvalité. De har vunnit mot IrstaVästerås och tagit poäng mot OV Helsingborg. Två lag som är med i toppen och slåss om en plats i elitserien.

– Viktigt för laget att visa att vi kan ta poäng mot bra lag även utan spelare som Niklas Forsmoo, Sebastian Johansson och Oskar Thiberg, säger Henrik.

Bara att jumbon Country lyckades ta poäng mot Helsingborg, som har elitserieambitioner, på bortaplan har sensationens stämpel över sig.

– Jag är stolt över det laget presterade. Det här var otroligt viktigt inför framtiden, säger tränaren Henrik Schneider.

Man kan verkligen säga att Country slog ur underläge i den här matchen. Läget såg inte ljust ut på förhand. Dels gjorde laget en medioker insats senast när de förlorade bottenmötet mot Warta hemma i Idrottshallen och dels hade de etablerade spelare borta. Niklas Forsmoo och Sebastian Johansson skadade och Oskar Thiberg magsjuk.

Att i det läget åka till Helsingborg och möta ett OV som delade serieledningen mot IFK Ystad kändes inte lätt.

Härlig moral

Nu visade Stöpengänget en härlig tåga. Visserligen kom de under med 1–4 i början och 9–12 i paus och 10–14 i början av andra halvlek, men laget gav aldrig upp utan körde på och lyckades vända till ledning. Faktum är att Country låg något mål före i stora delar av andra halvlek och hade 24–22 med drygt tre minuter kvar. De hade dessutom, bollen på slutet vid ställningen 24–24, men hemmamålvakten räddade Stefan Krantz avslut.

– Vi var närmast segern, men vi är nöjda med poäng och även om vi hade förlorat knappt hade jag varit positiv, säger Schneider.

Större ansvar

Med Niklas Forsmoo, Sebastian Johansson och Oskar Thiberg borta var det andra spelare som fick chansen att kliva fram. På nio meter fick Jakob Thuvesson Lundin och Kristoffer Otter ta större ansvar. På kanten delade juniorerna Ludvig Lindh och Oskar Bengtsson på ansvaret. I Thibergs frånvaro kompletterade Jakob Odh Viktor Kjellén som mittsexa. Samtliga löste sina uppgifter bra och stod för mål i viktiga lägen.

– Det var verkligen glädjande att se hur fint de klarade sig, berömmer Henrik Schneider.

Nu är halva serien spelad. Country går till juluppehåll placerad under nedflyttningsstrecket. Nykomlingen har haft det tufft i många matcher, men har ändå visat att det finns kvalité. De har vunnit mot IrstaVästerås och tagit poäng mot OV Helsingborg. Två lag som är med i toppen och slåss om en plats i elitserien.

– Viktigt för laget att visa att vi kan ta poäng mot bra lag även utan spelare som Niklas Forsmoo, Sebastian Johansson och Oskar Thiberg, säger Henrik.

Matchfakta

Allsvenskan

OV HELSINGBORG–COUNTRY

24–24 (12–9)

Mål: OV: Oskar Hansson 7, Michael Qvist 6, Emil Lindqvist 5, Johan Lundgren 2, Nicklas Närenborn 2, Henrik Hurtig. C: Henrik Dahlberg 6, Bastien Genty 4, Stefan Krantz 3, Robert Gustafsson 2, Jakob Thuvesson Lundin 2, Jakob Odh 2, Ludvig Lindh 2, Kristoffer Otter 2, Viktor Kjellén.