13 dec 2015 18:19

13 dec 2015 19:30

Joshi stod helt i särklass

KONSTÅKNING: Pallade för favorittrycket vid SM i Helsingborg

Joshi Helgesson infriade favoritskapet och de högt ställda förväntningarna när SM avgjordes i Helsingborg. Tibrotjejen vann överlägset 27 poäng före tvåan Isabelle Olsson från Mörrum. Detta var hennes andra SM-guld. Hon har ett från 2013 också.

Nu när syrran Victoria har slutat och blivit tränare sitter Joshi säkert på den svenska konståkningstronen. SM-tävlingen visade att det inte finns någon som på allvar kan hota henne. Hennes totalpoäng 174,52 är den högsta som noterats och kan betecknas som ett svenskt rekord.

Isabelle Olsson är den som ligger närmast, men hon ligger en bit efter. Hon blev tvåa, men rejält distanserad av Helgesson. I stället blev det en kamp om silver och brons mellan Olsson och Matilda Algotsson från Solna.

Isabelle har haft en del skadeproblem och fick inte till sitt friåkningsprogram.

Laddar för EM

Joshi hade en klar ledning efter det korta programmet där hon fick 62 poäng. Något som hon själv var nöjd med.

Även om det blev några småmissar i friåkningen levererade hon ett program som stod i särklass. Hon fick 112 poäng för den insatsen och det tolv poäng bättre än Matilda Algotsson som gjorde det näst bästa friåkningsprogrammet. Det räckte dock inte till att passera Isabelle Olsson i sammandraget.

– Visserligen hade Joshi några småmissar, men vi är nöjda med vad hon presterade, säger tränaren Christina Helgesson.

SM-guldet betyder att Tibroåkaren kan jobba vidare mot EM som avgörs i Slovakiens huvudstad Bratislava den sista helgen i januari. Sverige har tre platser på EM och uttagningen presenteras på tisdag. Joshi är naturligtvis given. Även Isabelle Olsson får åka och sedan är det mer öppet om den tredje platsen.

– Nu blir det träning hemma i Tibro fram till EM, säger Christina.

Cecilia gladde

Tibro Konståkningsklubb hade fyra åkare med i seniorklassen. Bakom Joshi lyckades Cecilia Frydén bäst. Hon avancerade från åttonde till sjätte plats i friåkningen. Susanna Frydén tappade en placering från det korta programmet och slutade på tionde plats. Louise Jensen förbättrade sig en placering och slutade som elva.

– Cecilia kan vara riktigt nöjd, Susanna fick inte till det och Louise kom igen efter kortprogrammet där hon inte lyckades, säger TKK-tränaren.

I juniorklassen hade TKK med två åkare, Nina Ljungberg som slutade på 13 plats och Stina Fredriksson som fick placering som nummer 20. Båda behöll sina placeringar från det korta programmet.

– Nina gjorde det riktigt bra och Stina kom väl inte upp till den nivå som hon kan, säger Christina.

Brons också

Det skall också noteras att Cassandra Johansson som tog brons i juniorklassen är på väg att byta klubb från Isdala till Tibro KK.

– En talangfull tjej som har varit med oss ett tag, kommenterar Helgesson.

Sedan kan det konstateras att såväl Victoria Englund som Maggie Hills missade SM på grund av skador. Två åkare som hade haft bra chans till fina placeringar i sina klasser.

– De är på gång igen, men var inte redo att tävla på SM, säger Christina Helgesson.

Totalt sett är Tibro Konståkningsklubb nöjda med den totala insatsen i Helsingborg.

Nu när syrran Victoria har slutat och blivit tränare sitter Joshi säkert på den svenska konståkningstronen. SM-tävlingen visade att det inte finns någon som på allvar kan hota henne. Hennes totalpoäng 174,52 är den högsta som noterats och kan betecknas som ett svenskt rekord.

Isabelle Olsson är den som ligger närmast, men hon ligger en bit efter. Hon blev tvåa, men rejält distanserad av Helgesson. I stället blev det en kamp om silver och brons mellan Olsson och Matilda Algotsson från Solna.

Isabelle har haft en del skadeproblem och fick inte till sitt friåkningsprogram.

Laddar för EM

Joshi hade en klar ledning efter det korta programmet där hon fick 62 poäng. Något som hon själv var nöjd med.

Även om det blev några småmissar i friåkningen levererade hon ett program som stod i särklass. Hon fick 112 poäng för den insatsen och det tolv poäng bättre än Matilda Algotsson som gjorde det näst bästa friåkningsprogrammet. Det räckte dock inte till att passera Isabelle Olsson i sammandraget.

– Visserligen hade Joshi några småmissar, men vi är nöjda med vad hon presterade, säger tränaren Christina Helgesson.

SM-guldet betyder att Tibroåkaren kan jobba vidare mot EM som avgörs i Slovakiens huvudstad Bratislava den sista helgen i januari. Sverige har tre platser på EM och uttagningen presenteras på tisdag. Joshi är naturligtvis given. Även Isabelle Olsson får åka och sedan är det mer öppet om den tredje platsen.

– Nu blir det träning hemma i Tibro fram till EM, säger Christina.

Cecilia gladde

Tibro Konståkningsklubb hade fyra åkare med i seniorklassen. Bakom Joshi lyckades Cecilia Frydén bäst. Hon avancerade från åttonde till sjätte plats i friåkningen. Susanna Frydén tappade en placering från det korta programmet och slutade på tionde plats. Louise Jensen förbättrade sig en placering och slutade som elva.

– Cecilia kan vara riktigt nöjd, Susanna fick inte till det och Louise kom igen efter kortprogrammet där hon inte lyckades, säger TKK-tränaren.

I juniorklassen hade TKK med två åkare, Nina Ljungberg som slutade på 13 plats och Stina Fredriksson som fick placering som nummer 20. Båda behöll sina placeringar från det korta programmet.

– Nina gjorde det riktigt bra och Stina kom väl inte upp till den nivå som hon kan, säger Christina.

Brons också

Det skall också noteras att Cassandra Johansson som tog brons i juniorklassen är på väg att byta klubb från Isdala till Tibro KK.

– En talangfull tjej som har varit med oss ett tag, kommenterar Helgesson.

Sedan kan det konstateras att såväl Victoria Englund som Maggie Hills missade SM på grund av skador. Två åkare som hade haft bra chans till fina placeringar i sina klasser.

– De är på gång igen, men var inte redo att tävla på SM, säger Christina Helgesson.

Totalt sett är Tibro Konståkningsklubb nöjda med den totala insatsen i Helsingborg.