13 dec 2015 19:05

13 dec 2015 19:05

Sverige sist i gruppen

FUTSAL: VM-kval i Kroatien

Efter 2–2 mot Vitryssland i den sista kvalmatchen står det klart att Sverige slutar sist i gruppen och är ute ur VM-kvalet.

Redan på förhand var det klart att det unga svenska futsallandslaget stod inför en tuff uppgift att lyckas ta sig vidare från ett VM-kval där Azerbajdzjan, Kroatien och Vitryssland stod för motståndet.

Efter klara förluster mot Azerbajdzjan och Kroatien var loppet i princip kört inför den avslutade matchen mot Vitryssland.

Nu gjorde Sverige ändå ett bra försök att vinna matchen och man lyckades i alla fall få till ett oavgjort resultat. Detta efter vitrysk ledning som kvitterats vid två tillfällen.

Dan Mönell gjorde 1–1 i den första halvleken och Patrik Burda satte 2–2 i andra halvlek. Ett mål som visade sig bli matchens sista.

Hur som helst lyckades Sverige få med sig en poäng från kvalspelet, alltid något, men målet var var naturligtvis att ta sig vidare till det avslutande playoffspelet där segrarna går till VM i Colombia.

Nu kan landslaget med Charbel Abraham som förbundskapten och med Sargon och Hannah i Abraham i laget konstatera att de lyckades gå vidare från det första kvalspelet, men att VM-slutspelsdrömmarna grusades i Osijek, Kroatien.

Redan på förhand var det klart att det unga svenska futsallandslaget stod inför en tuff uppgift att lyckas ta sig vidare från ett VM-kval där Azerbajdzjan, Kroatien och Vitryssland stod för motståndet.

Efter klara förluster mot Azerbajdzjan och Kroatien var loppet i princip kört inför den avslutade matchen mot Vitryssland.

Nu gjorde Sverige ändå ett bra försök att vinna matchen och man lyckades i alla fall få till ett oavgjort resultat. Detta efter vitrysk ledning som kvitterats vid två tillfällen.

Dan Mönell gjorde 1–1 i den första halvleken och Patrik Burda satte 2–2 i andra halvlek. Ett mål som visade sig bli matchens sista.

Hur som helst lyckades Sverige få med sig en poäng från kvalspelet, alltid något, men målet var var naturligtvis att ta sig vidare till det avslutande playoffspelet där segrarna går till VM i Colombia.

Nu kan landslaget med Charbel Abraham som förbundskapten och med Sargon och Hannah i Abraham i laget konstatera att de lyckades gå vidare från det första kvalspelet, men att VM-slutspelsdrömmarna grusades i Osijek, Kroatien.