14 dec 2015 15:59

14 dec 2015 15:59

Ser slutet på karriären

HANDBOLL: "Majsan" tvekar om fler mästerskap med blågult

Sverige föll tungt mot Danmark i VM-åttondelsfinalen och för Skövde HF:s Anna-Maria Johansson kan det ha varit sista mästerskapet med blågult.

VM tog slut betydligt tidigare än vad Anna-Maria Johansson och det svenska landslaget hade tänkt sig. Danmark vann åttondelsfinalen på hemmaplan med 26–19 och skickade svenskarna ut ur mästerskapet.

Ett bittert slut för blågult som hade ambitioner att gå långt och slåss om medaljerna.

– Vad ska man säga, det känns för jävligt. Vi är inte där från start. Vi går inte in hundra procent för det och satsar inte där vi ska. Det blir bara skit, sade Johansson till TT efter förlusten.

Anna-Maria Johansson fick stort förtroende som högernia och hade enligt den officiella statistiken nästan två timmars speltid på de sex VM-matcherna. Hon gjorde sammanlagt 19 mål på 30 skott och satte därmed 63 procent av sina avslut.

Nu pekar mycket på att det här var Anna-Marias sista mästerskap med det svenska landslaget. Karriären närmar sig slutet och i en intervju med Expressen i slutet förra veckan konstaterade Skövde HF:s 33-åriga högernia att det här kan vara sista säsongen på elitnivå.

– Det är ingenting jag går ut med. Men jag börjar absolut se ett slut, sade ”Majsan” till Expressen.

2016 spelas EM i Sverige och dessutom är det OS i Rio, men om Sverige tar sig dit är det alltså tveksamt om Anna-Maria Johansson kommer att finnas med. Att hon tackar för sig i landslaget efter den här säsongen är ingenting som hon själv bekräftar, men tankegångarna finns där.

– Det är klart jag tänker på en avslutning, jag är ganska gammal och har barn, det finns andra saker också efteråt. Men jag har inte bestämt mig till hundra procent, fortsatte hon i intervjun med Expressen.

I söndagens VM-match mot Danmark hade ”Majsan”, precis som övriga i det svenska laget, en tung kväll. Visserligen gjorde SHF-spelaren mål på sitt enda avslut i matchen, men det räckte inte långt när Danmark vann klart. Matchen avgjordes i slutet av den första halvleken då Danmark gick från 8–7 till 15–7. Sedan närmade sig Sverige, men räckte inte till i långa loppet.

Givetvis var det ett tungt faktum att mästerskapet i Danmark tog slut så tidigt.

– Man blir matt av att det är slut nu, sa Anna-Maria Johansson till TT.

VM tog slut betydligt tidigare än vad Anna-Maria Johansson och det svenska landslaget hade tänkt sig. Danmark vann åttondelsfinalen på hemmaplan med 26–19 och skickade svenskarna ut ur mästerskapet.

Ett bittert slut för blågult som hade ambitioner att gå långt och slåss om medaljerna.

– Vad ska man säga, det känns för jävligt. Vi är inte där från start. Vi går inte in hundra procent för det och satsar inte där vi ska. Det blir bara skit, sade Johansson till TT efter förlusten.

Anna-Maria Johansson fick stort förtroende som högernia och hade enligt den officiella statistiken nästan två timmars speltid på de sex VM-matcherna. Hon gjorde sammanlagt 19 mål på 30 skott och satte därmed 63 procent av sina avslut.

Nu pekar mycket på att det här var Anna-Marias sista mästerskap med det svenska landslaget. Karriären närmar sig slutet och i en intervju med Expressen i slutet förra veckan konstaterade Skövde HF:s 33-åriga högernia att det här kan vara sista säsongen på elitnivå.

– Det är ingenting jag går ut med. Men jag börjar absolut se ett slut, sade ”Majsan” till Expressen.

2016 spelas EM i Sverige och dessutom är det OS i Rio, men om Sverige tar sig dit är det alltså tveksamt om Anna-Maria Johansson kommer att finnas med. Att hon tackar för sig i landslaget efter den här säsongen är ingenting som hon själv bekräftar, men tankegångarna finns där.

– Det är klart jag tänker på en avslutning, jag är ganska gammal och har barn, det finns andra saker också efteråt. Men jag har inte bestämt mig till hundra procent, fortsatte hon i intervjun med Expressen.

I söndagens VM-match mot Danmark hade ”Majsan”, precis som övriga i det svenska laget, en tung kväll. Visserligen gjorde SHF-spelaren mål på sitt enda avslut i matchen, men det räckte inte långt när Danmark vann klart. Matchen avgjordes i slutet av den första halvleken då Danmark gick från 8–7 till 15–7. Sedan närmade sig Sverige, men räckte inte till i långa loppet.

Givetvis var det ett tungt faktum att mästerskapet i Danmark tog slut så tidigt.

– Man blir matt av att det är slut nu, sa Anna-Maria Johansson till TT.