17 dec 2015 16:51

17 dec 2015 16:51

Siktar mot serieseger

AMERIKANSK FOTBOLL: Skövde Dukes tror på slutspel

Skövde Dukes kommer att spela i division 1 västra under säsongen 2016. Där ställs man mot Lidköping Lakers, Göteborg Marvels, Carlstad Crusader U-lag, Borås Rhinos, Örebro Black Knights U-lag och Halmstad Eagles.

Grundserien innehåller sju lag och spelas som en enkelserie. Den inleds i början av maj och när den är färdigspelad går de två bästa lagen vidare till ett slutspel som spelas i augusti. Där kommer Sveriges bästa div 1-lag att koras.

– Vi siktar på att vinna vår division och därmed kvalificera oss till slutspelet efter sommaren, säger lagets huvudtränare Siemon Severin.

För att koma optimalt förberedda Skövde Dukes har även planerat in ett påskläger i Ulvahallen tillsammans med Tyresö Royal Crowns.

Med sex veckor kvar till seriepremiären passar det oss perfekt att kunna träna tillsammans med några av Sveriges främsta coacher och spelare. Då har vi möjlighet att göra några sista justeringar innan serien drar igång. Vi kommer troligen att lägga in en träningsmatch några veckor efter lägret för att verkligen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att prestera redan från första matchen i serien, fortsätter Severin.

Grundserien innehåller sju lag och spelas som en enkelserie. Den inleds i början av maj och när den är färdigspelad går de två bästa lagen vidare till ett slutspel som spelas i augusti. Där kommer Sveriges bästa div 1-lag att koras.

– Vi siktar på att vinna vår division och därmed kvalificera oss till slutspelet efter sommaren, säger lagets huvudtränare Siemon Severin.

För att koma optimalt förberedda Skövde Dukes har även planerat in ett påskläger i Ulvahallen tillsammans med Tyresö Royal Crowns.

Med sex veckor kvar till seriepremiären passar det oss perfekt att kunna träna tillsammans med några av Sveriges främsta coacher och spelare. Då har vi möjlighet att göra några sista justeringar innan serien drar igång. Vi kommer troligen att lägga in en träningsmatch några veckor efter lägret för att verkligen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att prestera redan från första matchen i serien, fortsätter Severin.