19 dec 2015 20:25

20 dec 2015 13:01

Skövde KIK missade final i DM

FUTSAL: Åkte ut mot Holmalund

Skövde KIK tog sig till semifinal i futsal-DM, men där blev Holmalund för svårt.

Under lördagen avgjordes finalspelet i damernas futsal-DM och såväl Skövde KIK och Falköping KIK fanns med bland de åtta lag som gjorde upp om slutsegern i DM. Finalspelet inleddes med gruppspel där det gällde att vara bland de två främsta för att gå till semifinal.

Skövde KIK slog Vara (2–1) och Mariestad (1–0) samt förlorade mot Lidköping (0–1) i sin grupp, men det räckte för en andra plats och avancemang tillsammans med Lidköping. I semifinalen ställdes SKIK mot Holmalund som var numret större och vann med klara 4–0.

Sedan mötte SKIK Lidköping i en match om tredjeplatsen där vinnaren dessutom skulle göra de båda finallagen sällskap som Västergötlands representanter i SM. Lidköping blev dock för svårt och Skövde slutade fyra efter förlust med 2–3.

Det betyder alltså att Skövde missade möjligheten att kvalificera sig för SM via DM och nu får laget förlita sig till seriespelet där möjligheten att ta sig till SM också finns.

Vann finalen gjorde Holmalund med matchens enda mål.

Falköping lyckades inte ta sig vidare från sin grupp utan slutade trea bakom Gauthiod och Holmalund. Laget förlorade visserligen inte en enda match, men vann heller ingen utan spelade oavgjort i samtliga tre matcher. Det räckte bara till att bli trea.

Under lördagen avgjordes finalspelet i damernas futsal-DM och såväl Skövde KIK och Falköping KIK fanns med bland de åtta lag som gjorde upp om slutsegern i DM. Finalspelet inleddes med gruppspel där det gällde att vara bland de två främsta för att gå till semifinal.

Skövde KIK slog Vara (2–1) och Mariestad (1–0) samt förlorade mot Lidköping (0–1) i sin grupp, men det räckte för en andra plats och avancemang tillsammans med Lidköping. I semifinalen ställdes SKIK mot Holmalund som var numret större och vann med klara 4–0.

Sedan mötte SKIK Lidköping i en match om tredjeplatsen där vinnaren dessutom skulle göra de båda finallagen sällskap som Västergötlands representanter i SM. Lidköping blev dock för svårt och Skövde slutade fyra efter förlust med 2–3.

Det betyder alltså att Skövde missade möjligheten att kvalificera sig för SM via DM och nu får laget förlita sig till seriespelet där möjligheten att ta sig till SM också finns.

Vann finalen gjorde Holmalund med matchens enda mål.

Falköping lyckades inte ta sig vidare från sin grupp utan slutade trea bakom Gauthiod och Holmalund. Laget förlorade visserligen inte en enda match, men vann heller ingen utan spelade oavgjort i samtliga tre matcher. Det räckte bara till att bli trea.