20 dec 2015 18:36

20 dec 2015 18:36

Ny förlust för HK Skövde mot IK Cyrus

HANDBOLL: Division 2 västra

Förlust med 26–32 förra helgen och en ny förlust med 29–33 på söndagen.
HK Skövde har inte gjort några bra matcher mot bottenlaget Cyrus.
– Vi brister i våra avslut i båda matcherna. Det är oerhört frustrerande, säger tränaren Klas Wahlström.

IK Cyrus från Jönköping hade inte tagit någon poäng alls efter nio spelade matcher. Efter två matcher mot HK Skövde har de helt plötsligt fyra poäng och har också lämnat nedflyttningsplatsen då de har passerat Borås HK 84 i botten av tabellen.

Först vann IK Cyrus hemma mot HK Skövde förra helgen och när laget möttes i Skövde på söndagen blev det en ny seger för bottenlaget som därmed knappar in på HK Skövde som står kvar på sina åtta poäng.

– Vi hade förhoppningar och revanschkänsla när vi nu mötte dem på hemmaplan men vi faller på att vi gör två svaga inledningar på båda halvlekarna, säger HK Skövdes tränare Klas Wahlström efter söndagens 29–33-förlust.

I den första halvleken arbetade dock HK-spelarna sig in i matchen och ledde med två bollars marginal i paus.

– Vi kom i kapp och vände underläge före pausvilan men i andra har vi en lång måltorka i början av halvleken där de går ifrån. Sedan kom vi aldrig riktigt nära. Vi kommer till många bra lägen som vi missar. Bakåt var det bra men framåt brister vi i avsluten, säger Wahlström som lyfter fram Jakob Sundelius insats och målvakten Pål Ahlmarks första halvlek.

HK Skövde kunde onekligen ha gått på juluppehåll med en bättre avslutning.

– Det här var två riktiga bottennapp innan juluppehållet. Vi kunde verkligen ha fått en bättre julklapp.

Nu får Skövdespelarna i stället ställa in siktet på steg 3 i JSM som avgörs i Arena Skövde den 9–10 januari där IFK Skövde står för arrangemanget tillsammans med Skövde HF.

IK Cyrus från Jönköping hade inte tagit någon poäng alls efter nio spelade matcher. Efter två matcher mot HK Skövde har de helt plötsligt fyra poäng och har också lämnat nedflyttningsplatsen då de har passerat Borås HK 84 i botten av tabellen.

Först vann IK Cyrus hemma mot HK Skövde förra helgen och när laget möttes i Skövde på söndagen blev det en ny seger för bottenlaget som därmed knappar in på HK Skövde som står kvar på sina åtta poäng.

– Vi hade förhoppningar och revanschkänsla när vi nu mötte dem på hemmaplan men vi faller på att vi gör två svaga inledningar på båda halvlekarna, säger HK Skövdes tränare Klas Wahlström efter söndagens 29–33-förlust.

I den första halvleken arbetade dock HK-spelarna sig in i matchen och ledde med två bollars marginal i paus.

– Vi kom i kapp och vände underläge före pausvilan men i andra har vi en lång måltorka i början av halvleken där de går ifrån. Sedan kom vi aldrig riktigt nära. Vi kommer till många bra lägen som vi missar. Bakåt var det bra men framåt brister vi i avsluten, säger Wahlström som lyfter fram Jakob Sundelius insats och målvakten Pål Ahlmarks första halvlek.

HK Skövde kunde onekligen ha gått på juluppehåll med en bättre avslutning.

– Det här var två riktiga bottennapp innan juluppehållet. Vi kunde verkligen ha fått en bättre julklapp.

Nu får Skövdespelarna i stället ställa in siktet på steg 3 i JSM som avgörs i Arena Skövde den 9–10 januari där IFK Skövde står för arrangemanget tillsammans med Skövde HF.