20 dec 2015 20:05

20 dec 2015 20:05

Oscar Wendt blev segerskytt för Borussia

FOTBOLL: Skövdesonen avgjorde hemmamötet med SV Darmstadt 98

Oscar Wendt, 30 år, blev matchhjälte för sitt Borussia Mönchengladbach. Skövdesonen satte det avgörande 3–2-målet hemma mot SV Darmstadt 98 när bara ett fåtal minuter återstod att spela inför en nästan utsåld Borussia-Park.

På söndagen fick Oscar Wendt, 30 år, ikläda sig rollen som matchvinnare när hans Borussia Mönchengladbach tog emot SV Darmstadt 98 på hemmaplan i tyska Bundesliga.

Wendt, som har IFK Skövde som moderklubb, slog till när fyra minuter återstod av ordinarie tid inför 53 610 personer på Borussia-Park som nästintill var utsåld.

Det var inte heller vilket mål som helst. Den svenske vänsterbacken väggspelade med Lars Stindl, hamnade fri med målvakten Christian Mathenia och skickade distinkt in segermålet i nät.

Det var en svängig tillställning som utspelade sig mellan de båda lagen i den 17:e omgången av Bundesliga. Gästerna tog ledningen efter 28 minuter men Borussia Mönchengladbach kvitterade kort före pausvilan efter mål av Lars Stindl.

Den andra halvleken var sedan inte gammal förrän Havard Nordtveit gav hemmalaget ledningen. Det stod sig fram till den 67:e matchminuten när Darmstadt utjämnade innan alltså Borussia Mönchengladbach fick sista ordet och Wendt fixade segern med sitt 3–2-mål.

Med den nyvunna trepoängaren får Borussia Mönchengladbach fira jul som Bundesligas tabellfyra. FC Bayern München toppar serien med 46 poäng, åtta poäng före tvåan Borussia Dortmund och 17 poäng före just Mönchengladbach.

På söndagen fick Oscar Wendt, 30 år, ikläda sig rollen som matchvinnare när hans Borussia Mönchengladbach tog emot SV Darmstadt 98 på hemmaplan i tyska Bundesliga.

Wendt, som har IFK Skövde som moderklubb, slog till när fyra minuter återstod av ordinarie tid inför 53 610 personer på Borussia-Park som nästintill var utsåld.

Det var inte heller vilket mål som helst. Den svenske vänsterbacken väggspelade med Lars Stindl, hamnade fri med målvakten Christian Mathenia och skickade distinkt in segermålet i nät.

Det var en svängig tillställning som utspelade sig mellan de båda lagen i den 17:e omgången av Bundesliga. Gästerna tog ledningen efter 28 minuter men Borussia Mönchengladbach kvitterade kort före pausvilan efter mål av Lars Stindl.

Den andra halvleken var sedan inte gammal förrän Havard Nordtveit gav hemmalaget ledningen. Det stod sig fram till den 67:e matchminuten när Darmstadt utjämnade innan alltså Borussia Mönchengladbach fick sista ordet och Wendt fixade segern med sitt 3–2-mål.

Med den nyvunna trepoängaren får Borussia Mönchengladbach fira jul som Bundesligas tabellfyra. FC Bayern München toppar serien med 46 poäng, åtta poäng före tvåan Borussia Dortmund och 17 poäng före just Mönchengladbach.