22 dec 2015 14:44

22 dec 2015 14:44

Motgångarna fortsätter för Hellner

SKIDOR: Nytt bakslag för skidåkaren från Lerdala

Marcus Hellner har haft en mycket strulig säsongsupptakt med skador och sjukdomar.
Nu tvingas den 30-årige skidåkaren med rötterna i Lerdala att även ge upp Tour de Ski som startar på nyårsdagen i schweiziska Lenzerheide.

Marcus Hellner, 30 år, har drabbats av ett nytt tungt bakslag.

Han tvingas nu även ge upp Tour de Ski. Hellner är sjuk och kan inte vara med i Tour de ski som startar på nyårsdagen i schweiziska Lenzerheide.

– När jag vaknade i morse hade jag huvudvärk, halsont och täta bihålor, säger Marcus Hellner i ett pressmeddelande från det svenska skidförbundet.

Det har varit en mycket motig säsong så här långt för Lerdalasonen Marcus Hellner. Han har slitit med sjukdomar och skador i omgångar sedan i somras. När han väl har kommit igång med träningen har det blivit återkommande bakslag och nya vilodagar.

Efter tävlingspremiären i Gällivare den 22–23 november har Hellner dragits med en efterhängsen förkylning och rossliga luftrör. Senast förra helgen i Toblach fick Hellner avstå världscupstart på grund av dåliga luftrör.

Han hade förhoppningar om att tillfriskna inför Tour de Ski men på måndagen började han känna sig sämre igen och på tisdagsmorgonen var han sjuk.

– Det enda rätta jag kan göra nu är att åka hem till Gällivare, försöka bli frisk, och tillsammans med medicinsk hjälp gå till botten med vad som utlöser dessa ständiga problem med luftrör och bihålor, säger Marcus Hellner vidare i samma pressmeddelande.

Förbundskapten Rikard Grip konstaterar nu att det viktigaste är att Hellner blir frisk.

– Det är givetvis tufft för Marcus att Tour de ski ska sluta redan innan det börjat, men nu är det som det är och det viktigaste är att han blir frisk och kan komma igen senare under säsongen. Viljan och inställningen är det i alla fall inget fel på. Marcus är en kämpe, heter det i en kommentar från Grip.

Marcus Hellner, 30 år, har drabbats av ett nytt tungt bakslag.

Han tvingas nu även ge upp Tour de Ski. Hellner är sjuk och kan inte vara med i Tour de ski som startar på nyårsdagen i schweiziska Lenzerheide.

– När jag vaknade i morse hade jag huvudvärk, halsont och täta bihålor, säger Marcus Hellner i ett pressmeddelande från det svenska skidförbundet.

Det har varit en mycket motig säsong så här långt för Lerdalasonen Marcus Hellner. Han har slitit med sjukdomar och skador i omgångar sedan i somras. När han väl har kommit igång med träningen har det blivit återkommande bakslag och nya vilodagar.

Efter tävlingspremiären i Gällivare den 22–23 november har Hellner dragits med en efterhängsen förkylning och rossliga luftrör. Senast förra helgen i Toblach fick Hellner avstå världscupstart på grund av dåliga luftrör.

Han hade förhoppningar om att tillfriskna inför Tour de Ski men på måndagen började han känna sig sämre igen och på tisdagsmorgonen var han sjuk.

– Det enda rätta jag kan göra nu är att åka hem till Gällivare, försöka bli frisk, och tillsammans med medicinsk hjälp gå till botten med vad som utlöser dessa ständiga problem med luftrör och bihålor, säger Marcus Hellner vidare i samma pressmeddelande.

Förbundskapten Rikard Grip konstaterar nu att det viktigaste är att Hellner blir frisk.

– Det är givetvis tufft för Marcus att Tour de ski ska sluta redan innan det börjat, men nu är det som det är och det viktigaste är att han blir frisk och kan komma igen senare under säsongen. Viljan och inställningen är det i alla fall inget fel på. Marcus är en kämpe, heter det i en kommentar från Grip.