23 dec 2015 13:00

23 dec 2015 13:00

Söderling lägger av

TENNIS

Robin Söderling har inte spelat en tennismatch på nästan fem år. Nu meddelar han att han avbryter comebackförsöken.

Tibrosonen insjuknade i körtelfeber sommaren 2011. Han insåg inte allvaret utan fortsatte att träna och spela. Det innebar att han fick ett kraftigt överträningssyndrom

”Jag har sedan dess brottats med att bli helt återställd från detta. Med sjukdomen har det varit omöjligt för mig att träna till hundra procent”, säger han i ett pressmeddelande.

”Givetvis är detta ett mycket tråkigt beslut. Nu i efterhand kan jag känna att jag borde ha lyssnat bättre på min kropp och då kunnat undvika sjukdomen men å andra sidan är det alltid lätt att vara efterklok och tennis är sport som kräver att man maximerar sin träning för att behålla en position i världstoppen.”

Tibrosonen insjuknade i körtelfeber sommaren 2011. Han insåg inte allvaret utan fortsatte att träna och spela. Det innebar att han fick ett kraftigt överträningssyndrom

”Jag har sedan dess brottats med att bli helt återställd från detta. Med sjukdomen har det varit omöjligt för mig att träna till hundra procent”, säger han i ett pressmeddelande.

”Givetvis är detta ett mycket tråkigt beslut. Nu i efterhand kan jag känna att jag borde ha lyssnat bättre på min kropp och då kunnat undvika sjukdomen men å andra sidan är det alltid lätt att vara efterklok och tennis är sport som kräver att man maximerar sin träning för att behålla en position i världstoppen.”