27 dec 2015 16:56

27 dec 2015 16:57

Så har klubbarna rustat inför starten

ISHOCKEY: Hockeyettan västras vårserie

På måndagskvällen drar hockeyettans vårserie i gång. Skövde IK startar mot Forshaga hemma och sedan blir det full fart fram till den 14 februari då sista omgången spelas.

SLA-sporten har kikat runt lite bland klubbarna och kollat upp statusen inför premiäromgången. Vi kan notera att det har hänt en del. Det är spelare som tillkommit och några som försvunnit.

I vårserien får de två första lagen spela vidare i playoff och de två sista får spela i kvalserien för att rädda kontraktet.

Arboga

Kory Baker var skadad stora delar av hösten. En kvalitetsspelare som betyder mycket för laget. Placering i höstserien: Sex.

Enköping

Inget har hänt i truppen utan klubben förlitar sig på samma trupp som under höstsäsongen. Placering i höstserien: Nio.

Forshaga

Värmlänningarna har förstärkt truppen med målvakten Andre Michel. En herre som fostrad i Färjestad och sedan varit runt i många klubbar. Forshaga blir 25-åringens elfte i karriären, hittills. På minussidan finns backen Fredrik Widén som valt att lämna för spel i Frankrike. Placering i höstserien: Åtta.

Grästorp

Amerikanen Peter Massar anslöt i december. En forward som förra säsongen spelade för Indy Fuel i ECHL. En åtgärd som vidtogs då rutinerade Anders Lövdahls fortsättning i klubben är osäker på grund av familjeskäl. I övrigt kan nämnas att Grästorp lånade ut trion Patrik Nyman, Niclas Larsson och Sebastian Kristiansson till grannen Vänersborg när de behövde säkra en plats i alltvåan. Placering i höstserien: Elva.

Köping

Anfallen Calvin Smith från Mariestads Bois plockades in i truppen i slutet av november och var med i de sista tre matcherna och bokfördes för ett mål. Placering i höstserien: Tio.

Lindlöven

Duktige centern Jonas Karlsson har försvunnit till BIK Karlskoga i allsvenskan. Ett tungt avbräck för Lindesbergslaget som dessutom har haft backen Henrik Warman utlånad till samma klubb. Placering i höstserien: Femma.

Skövde IK

Jesper Hultman som valde att sluta inför säsongen har dragit på sig skridskorna igen. En karaktärsspelare som om förväntas göra mycket nytta. Dessutom har SIK lånat in målvakten David Persson-Thorsell från Tibro IK tills vidare då det råder osäkerhet runt Robin Andersson som är sjukskriven från hockeyn tills vidare. På minussidan har SIK Oscar Forsmark som bröt armen i näst sista seriematchen före jul och blir borta ett bra tag. Placering i höstserien: Sjua.

Surahammar

Här har man valt att försöka tillföra laget rutin. 36-årige Jarno Pikkarainen gör comeback i laget efter uppehåll. En center som gjort 288 poäng på 329 division 1-matcher. Sedan har även Fredrik Orrsten, 37 år tillkommit. Han profil som gjort 353 allsvenska matcher och 277 i ettan. Han spelade hösten i Trollhättans division 2-lag, men nu blir det ettan igen för en spelare som alltid gör många poäng. Placering i höstserien: Tolva.

SLA-sporten har kikat runt lite bland klubbarna och kollat upp statusen inför premiäromgången. Vi kan notera att det har hänt en del. Det är spelare som tillkommit och några som försvunnit.

I vårserien får de två första lagen spela vidare i playoff och de två sista får spela i kvalserien för att rädda kontraktet.

Arboga

Kory Baker var skadad stora delar av hösten. En kvalitetsspelare som betyder mycket för laget. Placering i höstserien: Sex.

Enköping

Inget har hänt i truppen utan klubben förlitar sig på samma trupp som under höstsäsongen. Placering i höstserien: Nio.

Forshaga

Värmlänningarna har förstärkt truppen med målvakten Andre Michel. En herre som fostrad i Färjestad och sedan varit runt i många klubbar. Forshaga blir 25-åringens elfte i karriären, hittills. På minussidan finns backen Fredrik Widén som valt att lämna för spel i Frankrike. Placering i höstserien: Åtta.

Grästorp

Amerikanen Peter Massar anslöt i december. En forward som förra säsongen spelade för Indy Fuel i ECHL. En åtgärd som vidtogs då rutinerade Anders Lövdahls fortsättning i klubben är osäker på grund av familjeskäl. I övrigt kan nämnas att Grästorp lånade ut trion Patrik Nyman, Niclas Larsson och Sebastian Kristiansson till grannen Vänersborg när de behövde säkra en plats i alltvåan. Placering i höstserien: Elva.

Köping

Anfallen Calvin Smith från Mariestads Bois plockades in i truppen i slutet av november och var med i de sista tre matcherna och bokfördes för ett mål. Placering i höstserien: Tio.

Lindlöven

Duktige centern Jonas Karlsson har försvunnit till BIK Karlskoga i allsvenskan. Ett tungt avbräck för Lindesbergslaget som dessutom har haft backen Henrik Warman utlånad till samma klubb. Placering i höstserien: Femma.

Skövde IK

Jesper Hultman som valde att sluta inför säsongen har dragit på sig skridskorna igen. En karaktärsspelare som om förväntas göra mycket nytta. Dessutom har SIK lånat in målvakten David Persson-Thorsell från Tibro IK tills vidare då det råder osäkerhet runt Robin Andersson som är sjukskriven från hockeyn tills vidare. På minussidan har SIK Oscar Forsmark som bröt armen i näst sista seriematchen före jul och blir borta ett bra tag. Placering i höstserien: Sjua.

Surahammar

Här har man valt att försöka tillföra laget rutin. 36-årige Jarno Pikkarainen gör comeback i laget efter uppehåll. En center som gjort 288 poäng på 329 division 1-matcher. Sedan har även Fredrik Orrsten, 37 år tillkommit. Han profil som gjort 353 allsvenska matcher och 277 i ettan. Han spelade hösten i Trollhättans division 2-lag, men nu blir det ettan igen för en spelare som alltid gör många poäng. Placering i höstserien: Tolva.