05 jan 2016 19:44

05 jan 2016 19:44

Ännu en svensk seger mot Tjeckien

HANDBOLL

Sverige vann även den andra träningslandskampen mot Tjeckien.
Den här gången slutade matchen 29–27 till det svenska laget.

Som förberedelser inför det stundande Europamästerskapet i Polen laddar Sverige med träningslandskamper mot Tjeckien. Den första spelades i Jönköping på måndagen och slutade 34–28 till Sverige inför 7 200 åskådare i Kinnarps Arena.

Det följde det blågula landslaget upp med ännu en seger när de båda möttes på nytt ett dygn senare i Malmö.

Efter en målmässigt jämn inledning där lagen följdes åt till 5–5 ryckte Sverige till sig några måls ledning och i paus hade svenskarna 15–12. I den andra halvleken tog sig Tjeckien upp till lika (17–17) innan Sverige ryckte på nytt och sedan höll man undan till seger med 29–27.

Av de före detta Skövdespelarna i landslaget så noterade sig Andreas Cederholm (två), Jonas Källman (ett) och Andreas Nilsson (ett) i målprotokollet. Mikael Appelgren fick också spela i matchen men bytte med Mattias Andersson.

Nu fortsätter förberedelserna inför EM, som för Sveriges del inleds 16 januari med match mot Slovenien, med en fyrnationsturnering i Spanien. Där ska Sverige möta Spanien, Polen och Brasilien.

Som förberedelser inför det stundande Europamästerskapet i Polen laddar Sverige med träningslandskamper mot Tjeckien. Den första spelades i Jönköping på måndagen och slutade 34–28 till Sverige inför 7 200 åskådare i Kinnarps Arena.

Det följde det blågula landslaget upp med ännu en seger när de båda möttes på nytt ett dygn senare i Malmö.

Efter en målmässigt jämn inledning där lagen följdes åt till 5–5 ryckte Sverige till sig några måls ledning och i paus hade svenskarna 15–12. I den andra halvleken tog sig Tjeckien upp till lika (17–17) innan Sverige ryckte på nytt och sedan höll man undan till seger med 29–27.

Av de före detta Skövdespelarna i landslaget så noterade sig Andreas Cederholm (två), Jonas Källman (ett) och Andreas Nilsson (ett) i målprotokollet. Mikael Appelgren fick också spela i matchen men bytte med Mattias Andersson.

Nu fortsätter förberedelserna inför EM, som för Sveriges del inleds 16 januari med match mot Slovenien, med en fyrnationsturnering i Spanien. Där ska Sverige möta Spanien, Polen och Brasilien.