06 jan 2016 14:41

06 jan 2016 22:22

Emil Johansson skrällde i Italien

SLALOM

I sin blott andra världscupstart svarade Skövdeåkaren Emil Johansson för en skräll i Santa Caterina.
27-åringen som tävlar för Skövdeklubben SK Vitesse tog sina allra första poäng i världscupen.
– Det är jättehäftigt och det är faktiskt svårt att ta in. Det här var en fantastisk dag, säger Emil Johansson till SLA.

Emil Johansson debuterade i världscupen vid italienska Madonna di Campiglios slalomtävling strax före jul.

På trettondagen slog han till med en riktig skräll när han tog karriärens första världscuppoäng i Santa Caterina, Italien.

Han lyckades trots startnummer 73 bli 29:a i det första åket och därmed också kvalificera sig till ett andra.

– Det var full gas från början och jag fick en bra start. Det flöt på bra men jag blev lite trött under de sista fem, tio käpparna och där fick jag kämpa mig in i mål. Det kändes bra att komma ner och jag fattade inte att jag var 29:a. Det tog en stund innan jag faktiskt insåg det, säger Emil Johansson som inte hade mycket tid för att ladda om till det andra åket.

– Det var bara pang på nästa åk. Jag gjorde en intervju med Svt och sedan åkte jag upp med liften igen. När jag kom upp hade jag fortfarande puls och var trött efter det första åket. Jag hann knappt ta in något och det var nog bra för då hann jag aldrig bli nervös inför det andra åket, fortsätter han.

Där gjorde 27-åringen som gick ut som andra åkare inget perfekt åk men det skulle ändå visa sig räcka till en 25:e plats när alla åkare väl hade tagit sig ner, vilket gav honom sex poäng i världscupen. Hans första någonsin.

– Det är jätteroligt. Jag var glad över att bara få chansen i världscupen och så fick jag ta poäng också. Det tog mig 20 starter innan jag tog poäng i Europacupen och i världscupen tog det bara två starter för att få poäng. Det här var en fantastisk dag.

Johansson var 3,40 efter segrande österrikaren Marcel Hirscher. Han vann före Henrik Kristoffersen från Norge. Bäste svensk blev Anton Lahdenperä på 15:e plats. Johanssons fina insatser betyder också att han får nytt förtroende från förbundsledningen och han är uttagen att köra Adelbodens världscupslalom i Schweiz som avgörs till helgen.

Emil Johansson debuterade i världscupen vid italienska Madonna di Campiglios slalomtävling strax före jul.

På trettondagen slog han till med en riktig skräll när han tog karriärens första världscuppoäng i Santa Caterina, Italien.

Han lyckades trots startnummer 73 bli 29:a i det första åket och därmed också kvalificera sig till ett andra.

– Det var full gas från början och jag fick en bra start. Det flöt på bra men jag blev lite trött under de sista fem, tio käpparna och där fick jag kämpa mig in i mål. Det kändes bra att komma ner och jag fattade inte att jag var 29:a. Det tog en stund innan jag faktiskt insåg det, säger Emil Johansson som inte hade mycket tid för att ladda om till det andra åket.

– Det var bara pang på nästa åk. Jag gjorde en intervju med Svt och sedan åkte jag upp med liften igen. När jag kom upp hade jag fortfarande puls och var trött efter det första åket. Jag hann knappt ta in något och det var nog bra för då hann jag aldrig bli nervös inför det andra åket, fortsätter han.

Där gjorde 27-åringen som gick ut som andra åkare inget perfekt åk men det skulle ändå visa sig räcka till en 25:e plats när alla åkare väl hade tagit sig ner, vilket gav honom sex poäng i världscupen. Hans första någonsin.

– Det är jätteroligt. Jag var glad över att bara få chansen i världscupen och så fick jag ta poäng också. Det tog mig 20 starter innan jag tog poäng i Europacupen och i världscupen tog det bara två starter för att få poäng. Det här var en fantastisk dag.

Johansson var 3,40 efter segrande österrikaren Marcel Hirscher. Han vann före Henrik Kristoffersen från Norge. Bäste svensk blev Anton Lahdenperä på 15:e plats. Johanssons fina insatser betyder också att han får nytt förtroende från förbundsledningen och han är uttagen att köra Adelbodens världscupslalom i Schweiz som avgörs till helgen.