10 jan 2016 18:29

10 jan 2016 18:29

Både IFK och SHF vidare

HANDBOLL: Lyckat JSM-spel på hemmaplan

Skövde HF och IFK Skövde arrangerande JSM steg 3 på hemmaplan. Det blev mycket lyckat då båda lagen gick vidare till nästa steg.

IFK Skövde besegrade Redbergslid med 22–15 i den första matchen. En kanoninsats av de blåvita som öppnade vägen till avancemang. RIK ansågs allmänt som en favorit innan, men IFK fick det mesta att stämma och med ett grymt målvaktsspel av Pål Ahlmark och ett vasst försvar sög man musten ur RIK. Framåt var det många som levererade inför en välfylld Arena C.

– Vi hade pratat mycket inför den här helgen att tro på det vi gör. Kul att vi kunde få till det så bra, säger tränaren Klas Wahlström.

Efter det besegrades LIF Lindesberg (25–20) och Borlänge (28–20). IFK var vidare redan inför sista matchen och vinsten där mot HK Eskil (19–13) innebar att IFK Skövde vann gruppen före RIK.

– Vi gjorde gedigna matcher hela vägen och vi fick bra självförtroende efter vinsten mot RIK, fortsätter Wahlström.

Hela laget fungerade och extra omnämnande till målvakten Pål Ahlmark och niometerstrion Jesper Järlfors, Jack Thurin och Martin Pedersen. De gjorde även flest mål: Thurin 25, Järlfors 18 och Pedersen 12.

Små marginaler

Även tjejerna i Skövde HF gjorde det bra. Efter 26–14 mot Brätte från Vänersborg väntade Kungälv i andra matchen.

Här hade SHF greppet, men stod inte distansen ut och matchen slutade 19–19. Ett faktum som gjorde att det kändes spännande inför söndagens matcher.

Här blev det också en mycket jämn match mot Tumba. SHF hamnade i underläge med fyra bollar, men lyckades vända och vinna med 17–16. Den segern säkrade avancemanget och inför den avslutande matchen mot Kristianstad var det i stort sett klart att Skövde HF skulle sluta tvåa i gruppen efter Kungälv. Den matchen vanns med 24–18.

– Totalt sett är jag nöjd med vad vi presterade, även om jag tycker att vi borde ha kunnat vinna även mot Kungälv, men då åkte vi på får många utvisningar och det blev tufft, säger tränaren Andreas Nieroth.

Poängen mot Kungälv och vinsten mot Tumba var nycklar till avancemanget. Mot Tumba var SHF illa ute.

– Vi fick till vårt försvarsspel, vilket gjorde att vi kunde vända och vinna, säger Nieroth.

Skövde HF:s tre bästa målskyttar under helgen: Marielle Lideskär 15, Britta Jakobsson van Stam 10, Clara Gustavsson 9.Steg 4 avgörs helgen 13-14 februari då står platser i finalspelet i Malmö 22-24 april i Malmö på spel.

IFK Skövde besegrade Redbergslid med 22–15 i den första matchen. En kanoninsats av de blåvita som öppnade vägen till avancemang. RIK ansågs allmänt som en favorit innan, men IFK fick det mesta att stämma och med ett grymt målvaktsspel av Pål Ahlmark och ett vasst försvar sög man musten ur RIK. Framåt var det många som levererade inför en välfylld Arena C.

– Vi hade pratat mycket inför den här helgen att tro på det vi gör. Kul att vi kunde få till det så bra, säger tränaren Klas Wahlström.

Efter det besegrades LIF Lindesberg (25–20) och Borlänge (28–20). IFK var vidare redan inför sista matchen och vinsten där mot HK Eskil (19–13) innebar att IFK Skövde vann gruppen före RIK.

– Vi gjorde gedigna matcher hela vägen och vi fick bra självförtroende efter vinsten mot RIK, fortsätter Wahlström.

Hela laget fungerade och extra omnämnande till målvakten Pål Ahlmark och niometerstrion Jesper Järlfors, Jack Thurin och Martin Pedersen. De gjorde även flest mål: Thurin 25, Järlfors 18 och Pedersen 12.

Små marginaler

Även tjejerna i Skövde HF gjorde det bra. Efter 26–14 mot Brätte från Vänersborg väntade Kungälv i andra matchen.

Här hade SHF greppet, men stod inte distansen ut och matchen slutade 19–19. Ett faktum som gjorde att det kändes spännande inför söndagens matcher.

Här blev det också en mycket jämn match mot Tumba. SHF hamnade i underläge med fyra bollar, men lyckades vända och vinna med 17–16. Den segern säkrade avancemanget och inför den avslutande matchen mot Kristianstad var det i stort sett klart att Skövde HF skulle sluta tvåa i gruppen efter Kungälv. Den matchen vanns med 24–18.

– Totalt sett är jag nöjd med vad vi presterade, även om jag tycker att vi borde ha kunnat vinna även mot Kungälv, men då åkte vi på får många utvisningar och det blev tufft, säger tränaren Andreas Nieroth.

Poängen mot Kungälv och vinsten mot Tumba var nycklar till avancemanget. Mot Tumba var SHF illa ute.

– Vi fick till vårt försvarsspel, vilket gjorde att vi kunde vända och vinna, säger Nieroth.

Skövde HF:s tre bästa målskyttar under helgen: Marielle Lideskär 15, Britta Jakobsson van Stam 10, Clara Gustavsson 9.Steg 4 avgörs helgen 13-14 februari då står platser i finalspelet i Malmö 22-24 april i Malmö på spel.

Fakta

JSM steg 3 dam: Skövde HF–Brätte 26–14, Kristianstad–Kungälv 10–22, Brätte–Tumba 13–32, Skövde HF–Kungälv 19–19, Tumba–Kristianstad 15–15, Brätte–Kungälv 11–32, Skövde HF–Tumba 17–16, Kristianstad–Brätte 17–18, Kungälv–Tumba 22–12, Skövde HF–Kristianstad 24–18. Kungälv och Skövde vidare till steg 4.

JSM steg 3 herr: IFK Skövde–Redbergslids IK 22–15, Eskil–Lindesberg 16–24, RIK–Borlänge 33–14, IFK Skövde–Lindesberg 25–20, Borlänge–Eskil 19–26, RIK–Lindesberg 26–19, IFK Skövde–Borlänge 28–20, Eskil–RIK 17–32, Lindesberg–Borlänge 29–11, IFK Skövde–Eskil 19–13. IFK Skövde och Redbergslid vidare till steg 4.