10 jan 2016 19:38

10 jan 2016 19:38

Tung första halvlek bakom Skövde Bandys förlust

BANDY: Jobbigt i ettan

Det fanns klara poängförhoppningar när Skövde Bandy tog emot SK Höjden från Göteborg i den västra bandyettan. Nu gick det inte alls och matchen slutade 4–8.

Framförallt var det en mycket olycklig första halvlek som sänkte Skövdes poängmöjligheter. Höjden var lyckosamt i upptakten och 0–1 föll redan i den andra minuten. I sjätte minuten ökade de till 0–2.

Skövde hade problem att få till det framåt och Höjden kunde göra ytterligare tre mål innan pausvilan. det stod hemska 0–5 i paus mot ett lag som kom till Billingebanan helt utan poäng.

Nu blev det bättre i andra halvlek för Skövde. Jonas Hedin reducerade till 1–5 på straff efter tio minuter. Höjden satte sedan sitt sjätte mål innan Johan Sundvall med två raka mål förde Skövde Bandy bättre in i matchen. 2–6 var ett spelmål och 3–6 kom på straffslag med 20 minuter kvar att spela.

Det är mycket tid i bandy och det fanns naturligtvis möjligheter att krypa ännu närmare. Skövde skapade en del, men lyckades inte göra mål. I stället kom 3–7 med tio minuter kvar. Det stod sig fram till slutet då lagen spikade slutresultatet med var sitt mål gjort på tilläggstid.

För Skövde Bandy fortsätter förlusterna att rada upp sig och detta var lagets sjätte raka efter att ha tagit poäng i de två första matcherna. Ett faktum som betyder att laget är indraget i bottenstriden tillsammans med Höjden och Mosserud.

Skövde får nu ladda om och försöka ta revansch när de möter Höjden borta på Ruddalen i Göteborg i nästa omgång.

Framförallt var det en mycket olycklig första halvlek som sänkte Skövdes poängmöjligheter. Höjden var lyckosamt i upptakten och 0–1 föll redan i den andra minuten. I sjätte minuten ökade de till 0–2.

Skövde hade problem att få till det framåt och Höjden kunde göra ytterligare tre mål innan pausvilan. det stod hemska 0–5 i paus mot ett lag som kom till Billingebanan helt utan poäng.

Nu blev det bättre i andra halvlek för Skövde. Jonas Hedin reducerade till 1–5 på straff efter tio minuter. Höjden satte sedan sitt sjätte mål innan Johan Sundvall med två raka mål förde Skövde Bandy bättre in i matchen. 2–6 var ett spelmål och 3–6 kom på straffslag med 20 minuter kvar att spela.

Det är mycket tid i bandy och det fanns naturligtvis möjligheter att krypa ännu närmare. Skövde skapade en del, men lyckades inte göra mål. I stället kom 3–7 med tio minuter kvar. Det stod sig fram till slutet då lagen spikade slutresultatet med var sitt mål gjort på tilläggstid.

För Skövde Bandy fortsätter förlusterna att rada upp sig och detta var lagets sjätte raka efter att ha tagit poäng i de två första matcherna. Ett faktum som betyder att laget är indraget i bottenstriden tillsammans med Höjden och Mosserud.

Skövde får nu ladda om och försöka ta revansch när de möter Höjden borta på Ruddalen i Göteborg i nästa omgång.

Matchfakta

Division 1 Västra

SKÖVDE BANDY–HÖJDEN

4–8 (0–5)

Mål: S: 1–5 (55) Jonas Hedin (straff), 2–6 (65) Johan Sundvall, 3–6 (72) Johan Sundvall (straff), 4–7 (90) Simon Knutas.