13 jan 2016 22:07

13 jan 2016 22:07

Nu skall Schneider bli Master Coach

HANDBOLL: Åker på utbildning vid EM i Polen

Handbolls-EM drar i gång i Polen och Countrys tränare Henrik Schneider kommer att finnas på plats.
– Jag har kommit in på mastercoachutbildningen och vi har kurs i samband med EM, säger Henrik.

Master Coach är den högsta tränarutbildningen i Europa. Svenska Handbollsförbundet ansvarar och sedan sker den i samarbete med Europeiska Handbollsförbundet.

Schneider kommer bland annat att ha elitserietränarna Kalle Mattsson, Hammarby, Kristian Andresson, Guif och Jasmin Zuta, Redbergslid som kurskamrater. Programmet genomförs under en tvåårsperiod med 4-5 gemensamma träffar. Varje träff är 4-5 dagar lång.

– Det känns väldigt inspirerande att få den här möjligheten, säger Schneider.

I Polen kommer Schneider att vara i Krakow och kursen kommer att följa spelet i hemmanationens grupp.

Forsmoo kliver in

Kursveckan i Polen innebär att Henrik Schneider inte finns med vid Countrys allsvenska hemmamatch mot Varberg på lördag. Då kommer assisterande tränaren Peter Andersson att vara huvudsansvarig och assisteras av Niklas Forsmoo som inte kan spela på grund av sin svåra knäskada.

– Det känns verkligen bra att vi får med oss Forsmoo. Han kommer att finnas med runt laget resten av säsongen.

Niklas Forsmoo har en lång elitkarriär som spelare bakom. Hans egna spel fick ett abrupt slut när han blev svårt knäskadad i december. Han måste opereras två gånger och allt tyder på att det är färdigspelat för hans del. Nu får han chansen att komma in på ledarbanan i stället.

Master Coach är den högsta tränarutbildningen i Europa. Svenska Handbollsförbundet ansvarar och sedan sker den i samarbete med Europeiska Handbollsförbundet.

Schneider kommer bland annat att ha elitserietränarna Kalle Mattsson, Hammarby, Kristian Andresson, Guif och Jasmin Zuta, Redbergslid som kurskamrater. Programmet genomförs under en tvåårsperiod med 4-5 gemensamma träffar. Varje träff är 4-5 dagar lång.

– Det känns väldigt inspirerande att få den här möjligheten, säger Schneider.

I Polen kommer Schneider att vara i Krakow och kursen kommer att följa spelet i hemmanationens grupp.

Forsmoo kliver in

Kursveckan i Polen innebär att Henrik Schneider inte finns med vid Countrys allsvenska hemmamatch mot Varberg på lördag. Då kommer assisterande tränaren Peter Andersson att vara huvudsansvarig och assisteras av Niklas Forsmoo som inte kan spela på grund av sin svåra knäskada.

– Det känns verkligen bra att vi får med oss Forsmoo. Han kommer att finnas med runt laget resten av säsongen.

Niklas Forsmoo har en lång elitkarriär som spelare bakom. Hans egna spel fick ett abrupt slut när han blev svårt knäskadad i december. Han måste opereras två gånger och allt tyder på att det är färdigspelat för hans del. Nu får han chansen att komma in på ledarbanan i stället.