15 jan 2016 14:34

15 jan 2016 14:34

"Bedda" lägger av efter säsongen

HANDBOLL: Tidigare Skövdespelare tackar för sig

Fredrik ”Bedda” Larsson, 31 år, slutar efter den här säsongen.
Skadeproblemen har gjort att den tidigare IFK Skövdespelaren som har HK Country som moderklubb väljer att lägga av.

Alingsås HK:s landslagsmeriterade handbollsspelare Fredrik ”Bedda” Larsson gör sin sista säsong.

– Målsättningen har hela tiden varit att ta mig tillbaka till handbollsplanen och att bli kvitt mina skadeproblem. Trots bästa tänkbara möjligheter till ortopedi och sjukgymnastik kommer jag inte att bli kvitt skadorna. Mitt knä klarar inte den belastning som elithandboll kräver, säger han till handbollskanalen.

”Bedda” började spela handboll i HK Country och har även spelat i IFK Skövde. Han har dessutom varit utlandsproffs i både Spanien och Tyskland under sin långa karriär.

2014 återvände han till Sverige och Alingsås HK där tanken var att han skulle få mindre belastning och få bukt med de skadeproblem han lidit av de senaste åren men dessvärre har ansträngningarna inte lyckats.

– Alingsås HK har i alla lägen stöttat mig på bästa sätt och jag känner en stor besvikelse att inte kunna ge klubben det som förväntades av mig. Men livet går vidare och kommer att innefatta nya utmaningar, säger ”Bedda” vidare.

Alingsås HK:s landslagsmeriterade handbollsspelare Fredrik ”Bedda” Larsson gör sin sista säsong.

– Målsättningen har hela tiden varit att ta mig tillbaka till handbollsplanen och att bli kvitt mina skadeproblem. Trots bästa tänkbara möjligheter till ortopedi och sjukgymnastik kommer jag inte att bli kvitt skadorna. Mitt knä klarar inte den belastning som elithandboll kräver, säger han till handbollskanalen.

”Bedda” började spela handboll i HK Country och har även spelat i IFK Skövde. Han har dessutom varit utlandsproffs i både Spanien och Tyskland under sin långa karriär.

2014 återvände han till Sverige och Alingsås HK där tanken var att han skulle få mindre belastning och få bukt med de skadeproblem han lidit av de senaste åren men dessvärre har ansträngningarna inte lyckats.

– Alingsås HK har i alla lägen stöttat mig på bästa sätt och jag känner en stor besvikelse att inte kunna ge klubben det som förväntades av mig. Men livet går vidare och kommer att innefatta nya utmaningar, säger ”Bedda” vidare.