15 jan 2016 22:22

15 jan 2016 22:23

Tredje raka förlusten för TIK

ISHOCKEY: Hockeytvåan södra A vår

Det går tungt för Tibro IK i hockeytvåan.

Hemma mot Ulricehamn kom tredje raka förlusten.
– Den här matchen är egentligen bara att glömma, säger TIK-tränaren Andreas Adolfsson.

Tibro startade vårserien bra när man vann borta mot Borås, men sedan dess har det gått tyngre med idel förluster för Tibro. När Ulricehamn gästade Tibro ishall blev det förlust för tredje matchen i rad.

Adolfsson var nöjd med hur Tibro startade matchen, men sedan stämde inte spelet så bra.

– Presterar vi inte bättre så kommer vi att få det svårt i fortsättningsserien, men jag vet att killarna kan bättre, säger Adolfsson.

Hemmalaget kopplade grepp inledningsvis, men fick ingen utdelning och i stället tog Ulricehamn ledningen mot slutet av den första perioden och ökade till 2–0 knappt sju minuter in på mittenperioden. Så långt hade TIK kontakt, men inom loppet av 43 sekunder i den sista perioden gjorde bortalaget två mål och ökade sin ledning till 4–0.

De båda målen kom dessutom när Tibro spelade powerplay.

– Det är katastrof och det får inte gå till så, dundrar Adolfsson.

Snabb replik

Där avgjordes matchen även om Tibro svarade med två raka mål. Filip Molins 2–4 i numerärt underläge tände ett visst hopp i hemmalägret, men bara tio sekunder senare gjorde Ulricehamn 5–2 och stängde alla möjligheter till poäng för Tibros del.

– Vid 2–4 var vi lite på gång, men de gjorde mål tio sekunder senare och då var det ridå ner, fortsätter Tibrotränaren.

Sedan kom även 2–6 minuten senare och det fastställde slutresultatet.

Målen, Tibro: David Sjöman och Filip Molin.

Tibro startade vårserien bra när man vann borta mot Borås, men sedan dess har det gått tyngre med idel förluster för Tibro. När Ulricehamn gästade Tibro ishall blev det förlust för tredje matchen i rad.

Adolfsson var nöjd med hur Tibro startade matchen, men sedan stämde inte spelet så bra.

– Presterar vi inte bättre så kommer vi att få det svårt i fortsättningsserien, men jag vet att killarna kan bättre, säger Adolfsson.

Hemmalaget kopplade grepp inledningsvis, men fick ingen utdelning och i stället tog Ulricehamn ledningen mot slutet av den första perioden och ökade till 2–0 knappt sju minuter in på mittenperioden. Så långt hade TIK kontakt, men inom loppet av 43 sekunder i den sista perioden gjorde bortalaget två mål och ökade sin ledning till 4–0.

De båda målen kom dessutom när Tibro spelade powerplay.

– Det är katastrof och det får inte gå till så, dundrar Adolfsson.

Snabb replik

Där avgjordes matchen även om Tibro svarade med två raka mål. Filip Molins 2–4 i numerärt underläge tände ett visst hopp i hemmalägret, men bara tio sekunder senare gjorde Ulricehamn 5–2 och stängde alla möjligheter till poäng för Tibros del.

– Vid 2–4 var vi lite på gång, men de gjorde mål tio sekunder senare och då var det ridå ner, fortsätter Tibrotränaren.

Sedan kom även 2–6 minuten senare och det fastställde slutresultatet.

Målen, Tibro: David Sjöman och Filip Molin.