17 jan 2016 20:31

17 jan 2016 20:31

Lokala framgångar på bred front vid steg 3 i ungdoms-SM

HANDBOLL: Skövde HF gruppetta på hemmaplan

Det gick bra för de lokala lagen när USM steg 3 för A-ungdom avgjordes i helgen.

Skövde HF spelade på hemmaplan och tog sig vidare via tre klara segrar.

Hemma i Idrottshallen visade Skövde HF ingen pardon utan gick igenom gruppspelet i steg 3 med idel segrar. Laget inledde stabilt genom att slå Kärra i den första matchen och där ryckte SHF tidigt och ledde med hela 14–4 i paus. Sedan blev den andra halvleken jämnare, men Skövde hade koll på läget och vann med 30–21 till slut.

I söndagens första match stod värmländska Hammarö för motståndet och även här blev det seger med klara siffror. Skövde gjorde 5–0 direkt och hade 10–2 i paus. Siffror som sedan utökades till slutsiffrorna 22–8.

Det betydde att Skövde HF redan hade kvalificerat sig för nästa steg och i den sista matchen avfärdades GW Landskrona med 30–13 utan några större problem efter ännu en gedigen insats. Därmed blev Skövde HF ohotad gruppetta.

Tibro grupptvåa

Precis som Skövde HF så tog sig även Tibro HK vidare till steg 4. Tibro spelade steg 3 i Eksjö och inledde med att besegra hemmalaget med 22–19. Det följde man upp med 31–19 mot Visby Gute, vilket kvalificerade laget för nästa steg. Sista matchen mot Kungälv blev en ren gruppfinal, men där blev det förlust med klara siffror. Kungälv vann med hela 29–12 och Tibro blev grupptvåa.

Dubbla IFK-lag

IFK Skövde hade två lag med i steg 3 på ungdoms-SM och lag 1 spelade sitt gruppspel uppe i Stockholm. Där inledde man med två stabila insatser på lördagen vilket innebar hela 30–17 mot Alingsås och 29–23 mot Norrköping. På söndagen spelade de blåvita första matchen mot Västeråsirsta och det gick lika bra som på lördagen. IFK vann med 29–21, vilket betydde att laget var klart för steg 4 trots att en match återstod att spela. Sedan avslutades gruppen med 35–23 mot Årsta och laget gick därmed genom gruppspelet med idel segrar.

Lag 2 lirade också sitt gruppspel i Stockholmsområdet, närmare bestämt i Nacka. Laget slog Uppsala med 27–12 och Vadstena med 29–16 på lördagen och när IFK sedan vann 26–16 mot Spånga säkrade man en plats bland de två lagen som går vidare till steg 4. I den sista matchen, som gällde gruppsegern, blev det dock förlust mot Skuru som vann med 27–19 och IFK slutade tvåa i gruppen.

Hemma i Idrottshallen visade Skövde HF ingen pardon utan gick igenom gruppspelet i steg 3 med idel segrar. Laget inledde stabilt genom att slå Kärra i den första matchen och där ryckte SHF tidigt och ledde med hela 14–4 i paus. Sedan blev den andra halvleken jämnare, men Skövde hade koll på läget och vann med 30–21 till slut.

I söndagens första match stod värmländska Hammarö för motståndet och även här blev det seger med klara siffror. Skövde gjorde 5–0 direkt och hade 10–2 i paus. Siffror som sedan utökades till slutsiffrorna 22–8.

Det betydde att Skövde HF redan hade kvalificerat sig för nästa steg och i den sista matchen avfärdades GW Landskrona med 30–13 utan några större problem efter ännu en gedigen insats. Därmed blev Skövde HF ohotad gruppetta.

Tibro grupptvåa

Precis som Skövde HF så tog sig även Tibro HK vidare till steg 4. Tibro spelade steg 3 i Eksjö och inledde med att besegra hemmalaget med 22–19. Det följde man upp med 31–19 mot Visby Gute, vilket kvalificerade laget för nästa steg. Sista matchen mot Kungälv blev en ren gruppfinal, men där blev det förlust med klara siffror. Kungälv vann med hela 29–12 och Tibro blev grupptvåa.

Dubbla IFK-lag

IFK Skövde hade två lag med i steg 3 på ungdoms-SM och lag 1 spelade sitt gruppspel uppe i Stockholm. Där inledde man med två stabila insatser på lördagen vilket innebar hela 30–17 mot Alingsås och 29–23 mot Norrköping. På söndagen spelade de blåvita första matchen mot Västeråsirsta och det gick lika bra som på lördagen. IFK vann med 29–21, vilket betydde att laget var klart för steg 4 trots att en match återstod att spela. Sedan avslutades gruppen med 35–23 mot Årsta och laget gick därmed genom gruppspelet med idel segrar.

Lag 2 lirade också sitt gruppspel i Stockholmsområdet, närmare bestämt i Nacka. Laget slog Uppsala med 27–12 och Vadstena med 29–16 på lördagen och när IFK sedan vann 26–16 mot Spånga säkrade man en plats bland de två lagen som går vidare till steg 4. I den sista matchen, som gällde gruppsegern, blev det dock förlust mot Skuru som vann med 27–19 och IFK slutade tvåa i gruppen.