17 jan 2016 21:30

17 jan 2016 21:30

Ny förlust för Tibro IK

ISHOCKEY: Hockeytvåan södra A vårFick inte in pucken mot serieledaren

Tibro IK åkte på sin fjärde raka förlust i vårserien när Trollhättans HC vann med 3–1 i Tibro ishall.
– Vi har förbaskat svårt med att få in pucken, säger Tibrotränaren Andreas ”Ada” Adolfsson.

Tibro IK gjorde en bra match hemma mot serieledande Trollhättans HC men hade förtvivlat svårt att få in pucken vilket inte minst ett mål på 42 skott vittnar om.

– Vårt dilemma är att vi inte kan göra mål. Vi gör en jättebra match, den bästa som vi har spelat efter jul med bra fart och stor vilja, men vi får inte in pucken. Vi var värda tre poäng, tycker ”Ada” efter hemmaförlusten inför 132 personer.

Det stod 1–1 inför den tredje perioden där matchen avgjordes. Gästerna tog lednigen efter knappt elva minuter och punkterade sedan matchen med mål i tom bur.

– De har en bra femma med Jonas Lönn och Markus Twillman och de gör alla deras mål. De gör mål på sina lägen medan vi har förbaskat svårt att göra mål. Killarna gör det jättebra och alla bidrar. Det känns tungt att förlora en sådan här match, säger ”Ada” och fortsätter:

– Man kan förlora på olika sätt och den här gången gör vi det efter en stark insats. Hade vi gjort ytterligare en plattmatch som mot Ulricehamn senast, då hade jag blivit orolig och börjat fundera. Nu tar vi. Alla vill vinna och bidrar.

TIK ligger nu näst sist efter fem spelade omgångar av vårserien.

– Hovås borta och Alingsås hemma blir nu nyckelmatcher för oss. Vi har en viktig vecka framför oss med matcher som avgör var vi ska hamna men om vi spelar som vi gjorde mot Trollhättan så ska vi inte behöva hamna under det nedre strecket och tvingas kvala.

Mål: Tibro IK: Johan Svensson.

Tibro IK gjorde en bra match hemma mot serieledande Trollhättans HC men hade förtvivlat svårt att få in pucken vilket inte minst ett mål på 42 skott vittnar om.

– Vårt dilemma är att vi inte kan göra mål. Vi gör en jättebra match, den bästa som vi har spelat efter jul med bra fart och stor vilja, men vi får inte in pucken. Vi var värda tre poäng, tycker ”Ada” efter hemmaförlusten inför 132 personer.

Det stod 1–1 inför den tredje perioden där matchen avgjordes. Gästerna tog lednigen efter knappt elva minuter och punkterade sedan matchen med mål i tom bur.

– De har en bra femma med Jonas Lönn och Markus Twillman och de gör alla deras mål. De gör mål på sina lägen medan vi har förbaskat svårt att göra mål. Killarna gör det jättebra och alla bidrar. Det känns tungt att förlora en sådan här match, säger ”Ada” och fortsätter:

– Man kan förlora på olika sätt och den här gången gör vi det efter en stark insats. Hade vi gjort ytterligare en plattmatch som mot Ulricehamn senast, då hade jag blivit orolig och börjat fundera. Nu tar vi. Alla vill vinna och bidrar.

TIK ligger nu näst sist efter fem spelade omgångar av vårserien.

– Hovås borta och Alingsås hemma blir nu nyckelmatcher för oss. Vi har en viktig vecka framför oss med matcher som avgör var vi ska hamna men om vi spelar som vi gjorde mot Trollhättan så ska vi inte behöva hamna under det nedre strecket och tvingas kvala.

Mål: Tibro IK: Johan Svensson.