19 jan 2016 21:19

19 jan 2016 21:19

Nödvändig seger för HK Skövde

HANDBOLL: Besegrade Fjärås HK på bortplan

HK Skövde övertygade stort när de besegrade HK Fjärås med 28–21.
– Henrik Nordlanders målvaktsspel och försvarsspelet med mittblocket bestående av Jesper Järlfors och Mattias Obermüller i spetsen är den stora anledningen till segern, säger HK-tränaren Klas Wahlström.

IFK Skövdes juniorer i HK Skövde var i behov av en seger och 28–21 i Kungsbacka mot elitserielaget HK Aranäs samarbetsklubb Fjärås HK innebär också att Skövdelaget tog in två poäng på Fjärås ovan kvalstrecket.

– Det var som natt och dag mellan den här insatsen och den vi gjorde förra veckan mot Rosendal (31–38) som inte alls var lysande. Det här var absolut ett steg i rätt riktning, säger HK-tränaren Klas Wahlström efter 28–21 (18–8) i Aranäshallen.

Gästerna tog tidigt ledningen och matchen var i praktiken redan avgjord i halvtid. Fjärås var sedan aldrig nära att hota om segern efter paus.

– Vi hade ett fruktansvärt bra försvars- och målvaktspel och framåt var vi väldigt disciplinerade. Vi dödade matchen redan i första halvlek. Sedan går vi ut och bevakar, spelar av matchen när vi behåller lugnet. Skönt med en seger eftersom det var ett tag sedan vi senast vann. Fjärås hade med några elitspelare ifrån Aranäs så det var en bra division 2-match, fortsätter Klas Wahlström.

Mål: HK Skövde: Max Skog 9, Mattias Obermüller 8, Christoffer Eriksson 4, Jesper Järlfors, Martin Pedersen 2, Axel Dahlman 2.

IFK Skövdes juniorer i HK Skövde var i behov av en seger och 28–21 i Kungsbacka mot elitserielaget HK Aranäs samarbetsklubb Fjärås HK innebär också att Skövdelaget tog in två poäng på Fjärås ovan kvalstrecket.

– Det var som natt och dag mellan den här insatsen och den vi gjorde förra veckan mot Rosendal (31–38) som inte alls var lysande. Det här var absolut ett steg i rätt riktning, säger HK-tränaren Klas Wahlström efter 28–21 (18–8) i Aranäshallen.

Gästerna tog tidigt ledningen och matchen var i praktiken redan avgjord i halvtid. Fjärås var sedan aldrig nära att hota om segern efter paus.

– Vi hade ett fruktansvärt bra försvars- och målvaktspel och framåt var vi väldigt disciplinerade. Vi dödade matchen redan i första halvlek. Sedan går vi ut och bevakar, spelar av matchen när vi behåller lugnet. Skönt med en seger eftersom det var ett tag sedan vi senast vann. Fjärås hade med några elitspelare ifrån Aranäs så det var en bra division 2-match, fortsätter Klas Wahlström.

Mål: HK Skövde: Max Skog 9, Mattias Obermüller 8, Christoffer Eriksson 4, Jesper Järlfors, Martin Pedersen 2, Axel Dahlman 2.