20 jan 2016 17:14

20 jan 2016 17:14

Elias Ymer tränas av Skövdebo

TENNIS: Dan Eklund anlitas av tennistalang

Tennistalangen Elias Ymer, 19 år och med rötterna i Skara, får Dan Eklund från Skövde som ny tränare.
– Elias anställer mig på heltid och jag kommer att vara med så mycket som möjligt, både under träningsveckor och på tävlingar, säger Dan Eklund till internetsajten Swetennis.

Sverigeettan i tennis, Elias Ymer, har varit ute efter en ny tränare sedan han och spanjoren Galo Blanco gått skilda vägar i november och nu står det klart att det blir en Skövdebo som ska träna Ymer.

Det handlar om Dan Eklund som Elias Ymer har anlitat på heltid.

I måndags trädde han i tjänst, rapporterar internetsajten Swetennis.

– Elias kommer att ha sin bas i Stockholm, SALK. Men vi kommer även lägga träningsveckor i Växjö för att kunna jobba så mycket som möjligt med Elias, säger Dan Eklund till sajten.

– Elias anställer mig på heltid och jag kommer att vara med så mycket som möjligt, både under träningsveckor och på tävlingar. Eliasveckorna kommer att fördelas mellan mig och Fidde (förbundskaptenen Fredrik Rosengren), men det kommer även bli veckor där vi jobbar alla tre, fortsätter han

Ymers närmsta spelschema omfattar ATP-kval i Montellier nästa helg och därefter två Challengers i Bergamo och Wroclaw.

Dan Eklund har jobbat i Hjo TK och tränade där Isak Arvidsson när han kom i kontakt med Elias och hans två år yngre bror Mikael som då stod utan tränare. Eklund har betytt mycket för brödernas utveckling som deras första tränare.

Sverigeettan i tennis, Elias Ymer, har varit ute efter en ny tränare sedan han och spanjoren Galo Blanco gått skilda vägar i november och nu står det klart att det blir en Skövdebo som ska träna Ymer.

Det handlar om Dan Eklund som Elias Ymer har anlitat på heltid.

I måndags trädde han i tjänst, rapporterar internetsajten Swetennis.

– Elias kommer att ha sin bas i Stockholm, SALK. Men vi kommer även lägga träningsveckor i Växjö för att kunna jobba så mycket som möjligt med Elias, säger Dan Eklund till sajten.

– Elias anställer mig på heltid och jag kommer att vara med så mycket som möjligt, både under träningsveckor och på tävlingar. Eliasveckorna kommer att fördelas mellan mig och Fidde (förbundskaptenen Fredrik Rosengren), men det kommer även bli veckor där vi jobbar alla tre, fortsätter han

Ymers närmsta spelschema omfattar ATP-kval i Montellier nästa helg och därefter två Challengers i Bergamo och Wroclaw.

Dan Eklund har jobbat i Hjo TK och tränade där Isak Arvidsson när han kom i kontakt med Elias och hans två år yngre bror Mikael som då stod utan tränare. Eklund har betytt mycket för brödernas utveckling som deras första tränare.