20 jan 2016 21:57

20 jan 2016 21:57

Villa vann hemma inför storpublik

BANDY: Bra drag på läktaren i prestigemötet med Vänersborg

Intresse. Villa Lidköping har överlägset bäst publiksnitt i elitserien och hemma mot Vänersborg försämrades knappast siffrorna.
Prestigemötet inför 3 723 åskådare blev en riktig publikfest.
– Det var bra inramning där ute som det brukar vara när det är derby, säger Villas Daniel Andersson efter 5–1.

Med närmare 4000 personer på läktaren blev det bra drag i Sparbanken Lidköping Arena och med det stödet i ryggen kunde Villa Lidköping ta en säker seger mot Vänersborg.

– Det är bra tryck och vi är bortskämda här i Lidköping, men tar inget för givet utan går ut och ger allt för dem, säger Andersson och konstaterar att stödet är viktigt.

– Behöver man den där lilla extra tändningen någon gång så får man den av publiken.

Fina publiksiffror

Villa Lidköping har haft bra publiksiffror i flera år och den här säsongen är inget undantag. Inför hemmamatchen mot Vänersborg låg snittet på 3 207 personer och med det är man klar etta i publikligan. Hammarby som ligger tvåa har ett genomsnitt på 2317 personer på sina matcher.

– Vi är väldigt glada och stolta över att det är ett så gediget intresse. Svårt att sätta på fingret på vad det är, men vi jobbar med helheten för att attrahera den stora bredden av människor, såväl damer och herrar, pojkar och flickor, säger klubbchefen Jonas Johansson och betonar vikten av att ge publiken ett bra arrangemang när man går på bandy.

– Vi jobbar målmedvetet med våra matcharrangemang och det är inte bara 2x45 minuter bandy. De som går på våra matcher har valt bort andra grejer och då måste vi leverera en upplevelse till dem, menar Johansson.

Växt mycket

Klubben har växt mycket de senaste åren. Säsongen 2008/2009 omsatte föreningen drygt 5,5 miljoner kronor och i dag är motsvarande siffra 25 miljoner. Under samma period har publiksnittet gått från 1 500 personer till drygt 3 000 personer. Onsdagens hemmamatch mot vänerrivalen Vänersborg innebar återigen fina publiksiffror i Sparbanken Lidköping Arena.

– Det är mycket prestige och tuffa matcher som betyder mycket för båda lagen. Placeringen i tabellen är underordnad i de här matcherna, menar Jonas Johansson.

Emellanåt tände det till och blev lite grinigt på isen mellan de båda rivalerna, men spelmässigt var Villa Lidköping numret större än Vänersborg. Hemmalaget gjorde en stabil insats utan att glänsa och bärgade nya poäng i bandyns elitserie.

– Det betyder så klart mycket för oss att vinna ett derby, säger Daniel Andersson.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det var en hel del derbykänslor, men det mattades av eftersom när de inte kom åt oss.

Hemmaledning i paus

Hemmalaget ledde med 3–1 i paus efter ett mål på tilläggstid i den första halvleken. Sedan höll man i sin ledning och Vänersborg kunde inte hota den här kvällen utan 5–1 var helt logiska siffror vid full tid.

– Vi var aggressiva i början och förtjänade 3–1 i halvtid. Det kunde ha varit några mål till, menar Andersson, som har tackat nej till det stundande VM:et i Ryssland.

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson var också belåten med insatsen som innebär att laget befäster andraplatsen i serien.

– Vi gjorde en gedigen och kontrollerad insats över 60 minuter, säger Sixtensson.

En match återstår innan elitserien tar uppehåll för VM i tre veckor och det är på fredag då Villa Lidköping spelar borta mot Bollnäs som är ny trea i serien, tre poäng bakom Villa Lidköping, efter onsdagens matcher.

Med närmare 4000 personer på läktaren blev det bra drag i Sparbanken Lidköping Arena och med det stödet i ryggen kunde Villa Lidköping ta en säker seger mot Vänersborg.

– Det är bra tryck och vi är bortskämda här i Lidköping, men tar inget för givet utan går ut och ger allt för dem, säger Andersson och konstaterar att stödet är viktigt.

– Behöver man den där lilla extra tändningen någon gång så får man den av publiken.

Fina publiksiffror

Villa Lidköping har haft bra publiksiffror i flera år och den här säsongen är inget undantag. Inför hemmamatchen mot Vänersborg låg snittet på 3 207 personer och med det är man klar etta i publikligan. Hammarby som ligger tvåa har ett genomsnitt på 2317 personer på sina matcher.

– Vi är väldigt glada och stolta över att det är ett så gediget intresse. Svårt att sätta på fingret på vad det är, men vi jobbar med helheten för att attrahera den stora bredden av människor, såväl damer och herrar, pojkar och flickor, säger klubbchefen Jonas Johansson och betonar vikten av att ge publiken ett bra arrangemang när man går på bandy.

– Vi jobbar målmedvetet med våra matcharrangemang och det är inte bara 2x45 minuter bandy. De som går på våra matcher har valt bort andra grejer och då måste vi leverera en upplevelse till dem, menar Johansson.

Växt mycket

Klubben har växt mycket de senaste åren. Säsongen 2008/2009 omsatte föreningen drygt 5,5 miljoner kronor och i dag är motsvarande siffra 25 miljoner. Under samma period har publiksnittet gått från 1 500 personer till drygt 3 000 personer. Onsdagens hemmamatch mot vänerrivalen Vänersborg innebar återigen fina publiksiffror i Sparbanken Lidköping Arena.

– Det är mycket prestige och tuffa matcher som betyder mycket för båda lagen. Placeringen i tabellen är underordnad i de här matcherna, menar Jonas Johansson.

Emellanåt tände det till och blev lite grinigt på isen mellan de båda rivalerna, men spelmässigt var Villa Lidköping numret större än Vänersborg. Hemmalaget gjorde en stabil insats utan att glänsa och bärgade nya poäng i bandyns elitserie.

– Det betyder så klart mycket för oss att vinna ett derby, säger Daniel Andersson.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det var en hel del derbykänslor, men det mattades av eftersom när de inte kom åt oss.

Hemmaledning i paus

Hemmalaget ledde med 3–1 i paus efter ett mål på tilläggstid i den första halvleken. Sedan höll man i sin ledning och Vänersborg kunde inte hota den här kvällen utan 5–1 var helt logiska siffror vid full tid.

– Vi var aggressiva i början och förtjänade 3–1 i halvtid. Det kunde ha varit några mål till, menar Andersson, som har tackat nej till det stundande VM:et i Ryssland.

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson var också belåten med insatsen som innebär att laget befäster andraplatsen i serien.

– Vi gjorde en gedigen och kontrollerad insats över 60 minuter, säger Sixtensson.

En match återstår innan elitserien tar uppehåll för VM i tre veckor och det är på fredag då Villa Lidköping spelar borta mot Bollnäs som är ny trea i serien, tre poäng bakom Villa Lidköping, efter onsdagens matcher.