21 jan 2016 19:24

22 jan 2016 09:45

Optimism efter besked

ALLMÄNT: Skövde Bandy tror kommunal satsning gynnar hallbygge

Skövde kommuns planer på att tillsammans med First Hotel Billingehus satsa på Billingen stärker Skövde Bandy i deras jobb att förverkliga Billingens aktivitetsland.
– Enormt roligt att de satsar på hela området och vi tror att bandybanan kommer med på något sätt, säger Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon.

Kommunen ska tillsammans med hotellet lägga 400 miljoner kronor för att lyfta Billingen. I de planerna finns det inga specifikationer när det gäller Skövde Bandys ambitioner att skapa Billingens aktivitetsland, men Lorentzon ser satsningen som positiv och tror att det gynnar helheten.

– Det är bara roligt om de vill rusta upp hotellet, skidspåren och skidbacken. Hela området behöver en upprustning, fortsätter Arne Lorentzon.

Klubben arbetar vidare med sitt projekt, men även om man inte har fått något formellt besked än verkar det inte som om man får ett ränte- och amorteringsfritt lån från kommunen. I stället räknar man med att finansiera bandyhallen på egen hand och i så fall blir det en bantad variant med en hall som enbart täcker bandybanan. Det skulle enligt Arne Lorentzon innebära att det inte blir något snölager och pulkabacke, men däremot ryms planerna på en skidslinga inomhus i den ekonomiska kalkylen.

Lånar av banken

För att finansiera bygget handlar det om att med kommunal borgen och ett utökat driftsbidrag på 400 000 kronor låna 15-20 miljoner från banken. Skövde Bandy har startat ett aktiebolag för Billingens aktivitetsland och klubben har gått in med 100 000 kronor i aktiekapital. För övrigt hoppas man också på ett bidrag på tre till fem miljoner kronor från allmänna arvsfonden samt även anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet. Utöver det jagar klubben sponsorer så projektet har en stabil finansiell förankring.

– Det är inget vågspel ekonomiskt, konstaterar Arne Lorentzon.

Går allt i lås tror han på byggstart redan till hösten.

– Får vi ja som vi tror så kommer vi att beställa och då är det leverans i september, säger han och hoppas att planerna ska bli verklighet nu när det storsatsas på Billingen för övrigt.

– Vi vill få till det här. Jag tror att det skulle passa jättebra ihop med den här satsningen, avslutar Lorentzon.

Kommunen ska tillsammans med hotellet lägga 400 miljoner kronor för att lyfta Billingen. I de planerna finns det inga specifikationer när det gäller Skövde Bandys ambitioner att skapa Billingens aktivitetsland, men Lorentzon ser satsningen som positiv och tror att det gynnar helheten.

– Det är bara roligt om de vill rusta upp hotellet, skidspåren och skidbacken. Hela området behöver en upprustning, fortsätter Arne Lorentzon.

Klubben arbetar vidare med sitt projekt, men även om man inte har fått något formellt besked än verkar det inte som om man får ett ränte- och amorteringsfritt lån från kommunen. I stället räknar man med att finansiera bandyhallen på egen hand och i så fall blir det en bantad variant med en hall som enbart täcker bandybanan. Det skulle enligt Arne Lorentzon innebära att det inte blir något snölager och pulkabacke, men däremot ryms planerna på en skidslinga inomhus i den ekonomiska kalkylen.

Lånar av banken

För att finansiera bygget handlar det om att med kommunal borgen och ett utökat driftsbidrag på 400 000 kronor låna 15-20 miljoner från banken. Skövde Bandy har startat ett aktiebolag för Billingens aktivitetsland och klubben har gått in med 100 000 kronor i aktiekapital. För övrigt hoppas man också på ett bidrag på tre till fem miljoner kronor från allmänna arvsfonden samt även anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet. Utöver det jagar klubben sponsorer så projektet har en stabil finansiell förankring.

– Det är inget vågspel ekonomiskt, konstaterar Arne Lorentzon.

Går allt i lås tror han på byggstart redan till hösten.

– Får vi ja som vi tror så kommer vi att beställa och då är det leverans i september, säger han och hoppas att planerna ska bli verklighet nu när det storsatsas på Billingen för övrigt.

– Vi vill få till det här. Jag tror att det skulle passa jättebra ihop med den här satsningen, avslutar Lorentzon.