22 jan 2016 22:33

22 jan 2016 22:33

Jakobsson räddade Sverige

HANDBOLL: OS-drömmen lever efter oavgjort mot Ryssland

Sveriges chanser att nå OS-kvalet finns kvar efter 28–28 mot Ryssland. Sverige måste hålla såväl Ryssland som Ungern bakom sig för att chansen att få spela OS i Rio skall finnas kvar via kvalspel och den möjligheten finns fortfarande.

I den första halvleken låg Sverige före mest hela tiden. Som mest hade man ledningen med tre bollar, Det stod bland annat 13–10 och 14–112, men ryssarna kröp närmare och med ett mål precis i slutsekunderna såg de till att det var helt jämnt i paus, 15–15.

I andra halvlek var det sedan jämnt hela tiden. Lagen följdes åt och växlade i ledningen fram till slutet då det blev mycket dramatiskt. Ryssland hade 28–26 med drygt två minuter kvar och Sverige fick en spelare utvisad, Sverige visade enorm moral i slutet. Mattias Zachrisson satte 27–28 och med tio sekunder kvar kvitterade Johan Jakobsson. Helt rättvist då han var lagets bästa spelare.

Vi kan notera att Hjokillen Andreas Cederholm inte fick någon speltid. Han fick en smäll mot sin ena axel på träning och får behandling. Cederholm var med i laget hoppade aldrig in.

Nu var det inga problem med det offensiva spelet från högerniopositionen då Johan Jakobsson fortsätter att imponera i den här turneringen. Bara i första halvlek gjorde han sex mål på åtta skott och han fortsatte med tre mål till i andra och kvitteringen satte fint.

I den första halvleken låg Sverige före mest hela tiden. Som mest hade man ledningen med tre bollar, Det stod bland annat 13–10 och 14–112, men ryssarna kröp närmare och med ett mål precis i slutsekunderna såg de till att det var helt jämnt i paus, 15–15.

I andra halvlek var det sedan jämnt hela tiden. Lagen följdes åt och växlade i ledningen fram till slutet då det blev mycket dramatiskt. Ryssland hade 28–26 med drygt två minuter kvar och Sverige fick en spelare utvisad, Sverige visade enorm moral i slutet. Mattias Zachrisson satte 27–28 och med tio sekunder kvar kvitterade Johan Jakobsson. Helt rättvist då han var lagets bästa spelare.

Vi kan notera att Hjokillen Andreas Cederholm inte fick någon speltid. Han fick en smäll mot sin ena axel på träning och får behandling. Cederholm var med i laget hoppade aldrig in.

Nu var det inga problem med det offensiva spelet från högerniopositionen då Johan Jakobsson fortsätter att imponera i den här turneringen. Bara i första halvlek gjorde han sex mål på åtta skott och han fortsatte med tre mål till i andra och kvitteringen satte fint.